Іван Онисковець, начальник управління інженерного господарства Львівської міськради: “Ціни на водопостачання та водовідведення затверджує виконком без погодження з Антимонопольним комітетом”

|

Я не буду коментувати вчорашню ухвалу сесії, бо то не моє право це робити. На засіданні сьогоднішнього виконкому перший заступник міського голови Василь Кравців ще раз доповів про фінансово-господарський стан “Львівводоканалу”, ще раз обгрунтував встановлення нових тарифів на воду. Відтак виконком підтвердив правильність прийнятих рішень від 23 лютого цього року “Про тарифи на водопостачання та водовідведення”.

Аргументи цього ж рішення такі самі. Згідно повноважень та Закону України “Про місцеве самоврядування” тариф на комунальні послуги такі як теплопостачання та водопостачання затверджує виконавчий комітет. А всі ті питання, що ставив Антимонопольний комітет і Управління контролю за цінами, ми розглядали в області і дали їм відповідне роз’яснення щодо законності прийняття. Антимонопольний комітет контролює за цінами тільки в сфері вільних цін. А тарифи на водопостачання та водовідведення не є вільними. Вони затверджуються вищестоящими інстанціями, тобто виконкомом без погодження з Антимонопольним комітетом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *