Честь і гідність Ігоря Шурми - „Львівська газета“, 24 лютого

|

Ігор Шурма, народний депутат України, голова ЛОО СДПУ (о), подав до суду на голову обласної ради Михайла Сендака за образу честі, гідності та ділової репутації. У своїй позовній заяві депутат вимагає від пана Сендака спростувати неправдиві відомості, поширені ним під час пленарного засідання сесії обласної ради, попросити пробачення та відшкодувати 100 тисяч гривень за моральні збитки. Кошти, в разі перемоги, має намір передати в дитячі сиротинці Львівщини.

Судовий позов Ігоря Шурми ґрунтуєтся на висловлюваннях Михайла Сендака в сесійній залі 29 вересня 2003 року, коли той заявив, що Ігор Шурма отримав депутатський мандат незаконно. Народний депутат вважає, що таку інформацію поширили, щоб принизити його честь, гідність, ділову репутацію як народного депутата та громадянина України, та підірвати довіру до його політичної діяльності з боку виборців.

Ігор Шурма переконаний, що політик такого рівня, як голова Львівської обласної ради, попри свою політичну заангажованість, повинен “думати, що він говорить, і нести відповідальність за сказане”.

– На превеликий жаль, я не можу кинути Сендакові “рукавичку” та викликати його на дуель, – заявив “Газеті” пан Шурма. – Хоча зробив би це з великим задоволенням, оскільки я – кандидат у майстри спорту з кульової стрільби з пістолета. Нині питання отримання моральної сатисфакції за образу честі та гідності вирішують у більш цивілізований спосіб – у суді.

До речі, у березні має також відбутися судове засідання, яке ініціювала ЛОО СДПУ(о) проти Олега Тягнибока, народного депутата від “Нашої України”. Позов є схожим, принаймні причиною подання заяви став виступ Олега Тягнибока у Верховній Раді, під час якого він звинуватив партію СДПУ(о) в контролюванні діяльності Львівського телебачення.

Валентина Люля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *