У „Магнусі“ влаштували „маски-шоу“ - „Високий замок“, 23 лютого

|

У п’ятницю, 20 лютого, конфлікт навколо ЗАТ “Львівський центральний універмаг, торговий дім “Магнус” набув несподіваного продовження. О 17.10 на перший поверх універмагу увійшли близько 16 осіб, озброєних фінками, ножами і кийками. Про це повідомила у розмові з кореспондентом “Високого Замку” генеральний директор універмагу Ірина Гриців.

За її словами, нападники приставили до горла одного з охоронців “Магнуса” заточку і обступили його. Другий охоронець оповістив усю охорону універмагу про те, що відбувся напад, і передав інформацію про це керівництву, яке одразу ж закрилося в офісі на другому поверсі. Неозброєним охоронцям “Магнуса” таки вдалося виштовхати нападників на вулицю, однак у бійці серйозно постраждав начальник охорони торгового центру: йому розбили голову, зламали ніс, він був увесь закривавлений.

За словами Ірини Гриців, люди, які напали на “Магнус”, працюють охоронцями на ринку “Добробут”. До того ж один з них нещодавно намагався влаштуватися до “Магнуса” на роботу, отож там його добре знають. Тому Ірина Гриців однозначно пов’язує напад на торговий центр із боротьбою з боку новообраного керівництва “Магнуса”, яке очолює генеральний директор Юрій Кавецький (власник ринків “Галицьке перехрестя” і “Добробут”). Нагадаємо, 24 січня група осіб, які назвалися новим керівництвом ЗАТ “Львівський ЦУМ”, спільно з бійцями загону “Титан” та Держслужби охорони захопили адміністративний будинок фірми. У своїх діях вони керувалися рішенням зборів акціонерів від 22 січня, а також рішенням суду, за яким генеральним директором “Магнуса” став Юрій Кавецький. З того часу між “новим” і “старим” керівництвом точиться боротьба за право керувати фірмою, а відтак і торговим центром. Дійшло до того, що Президент Леонід Кучма дав доручення Верховному суду України розібратись із ситуацією довкола ТЦ “Магнус”.

А інцидент, який стався у п’ятницю, 20 лютого, далі розвивався таким чином: керівництво універмагу викликало міліцію на місце події. Наразі слідству похвалитися немає чим: співробітники Галицького райвідділу міліції не знайшли за місцем проживання охоронця з “Добробуту”, якого добре знають у “Магнусі”. “Ми чекаємо на подальші дії міліції і можемо засвідчити, що це був саме він,” – прокоментувала ситуацію Ірина Гриців.

А тим часом новообраний голова спостережної ради ЗАТ “Львівський центральний універмаг” Василь Гавтонюк у коментарі для “Контекст-медіа” сказав, що йому нічого не відомо про напад на торговий центр. Звинувачення ж Ірини Гриців він розцінює як наклеп. Так само, як і попередні заяви польських акціонерів Львівського ЦУМу Єжи Коніка та Ярослава Новацького про те, що “люди Кавецького” їм погрожують розправою.

Юлія ЛІЩЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *