Влада взялася за “Природу” - „Львівська газета“, 23 лютого

|

Ситуація довкола конфлікту магазину “Природа” з Українським інститутом проектування комп’ютерних систем обробки інформації в споживчій кооперації (“Укоопінформпроект”) змінюється на користь крамниці. Про це “Газету” повідомив голова постійно діючої депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Мирон Колодко.

Нагадаємо, що інститут претендує на весь будинок, який знаходиться на площі Ринок, 36, включно з приміщеннями, які орендує магазин “Природа”. У свою чергу, крамниця наполягає на тому, що претензії “Укоопінформпроекту” є необґрунтованими, бо, на думку керівництва магазину та депутатів комісії, базуються на підроблених документах.

За словами Мирона Колодка, питання про виселення магазину розглядали на міськвиконкомі, де визнали низку неточностей і недоречностей у документації інституту. “Цей магазин є майном Львова, а не Львівської комерційної академії, яка передала будинок “Укоопінформпроекту”. Суди не дуже добре вивчали справу, тому рішення ухвалювали на користь навчальних закладів”.

Після низки судових розглядів і касаційної скарги Вищому господарському суду, які не задовольняли чи відхиляли вимоги ТП “Природа”, 30 січня судові виконавці визначили 10-денний термін виселення магазину, однак переїзду досі не було. Причиною цього Мирон Колодко називає значний розголос у ЗМІ та залучення до конфлікту місцевої влади. “Представники магазину були в голови ЛОДА Олександра Сендеги, який одразу написав листа до міського голови з проханням відстояти магазин як власність Львова”, – додав він.

Як підтвердження заангажованості міських структур, 24 лютого у Львівському обласному господарському суді відбудеться розгляд позову управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, управління комунального майна Львівської міської ради та ТП “Природа” до Галицької районної державної адміністрації й Українського інституту проектування комп’ютерних систем обробки інформації в споживчій кооперації “Укоопінформпроект”.

Аби привернути увагу громадськості, 24 лютого пройде акція “Не виселяйте магазин “Природа”, під час якої символ акції – пес на прізвисько Карампос – із стін будинків і радіоприймачів закликатиме львів’ян захистити помешкання багатьох тваринок. Декілька тисяч листівок із його зображенням розклеять по місту, планують записати аудіоролик на одній із львівських FM-станцій. “Ми не боремося за комерційні, бізнесові інтереси, – наголосив Мирон Колодко. – Ми відстоюємо міську власність і життя звірів, які знаходяться у крамниці”.

Богдан Юрочко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *