Юрій Вавринюк, заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради: “Ми задоволені, що цю ділянку не продано за такі гроші”

|

Ми як організатори продажу відчуваємо, що ті земельні ділянки, які продаються останнім часом на аукціоні, зокрема 28 січня, 6 лютого і сьогодні, не завжди продаються так, як ми хотіли б. Земельні торги – це є процес абсолютно гласний, відкритий із максимальним залученням потенційних учасників аукціону. Цього ми зараз не спостерігаємо.

У зв’язку з цим сьогоднішній лот, який було виставлено, а саме земельна ділянка на вулиці Головатого, стартова ціна якого була 200 тисяч з невеликим лишком, наказом управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, ми встановили ціну не 200 тисяч, а 500 тисяч. Це пов’язано з тим, що даний лот виставлявся кілька місяців тому на земельному аукціоні,а саме 30 вересня і тоді учасники запропонували максимальну ціну – 400 тисяч. Тобто, ми передбачили, що сьогодні торгів, як таких, може і не відбутися. Але ми вважаємо, що земля у Львові є не настільки дешевою, щоби ми оформляли її продаж будучи тільки формальними членами аукціону і комісії чи організаторами продажу. Ви були свідками того моменту, коли учасники не мали бажання купляти землю за тою ціною, яка є ринковою, був єдиний крок – 230 тисяч, а це не є сума, яку коштує та ділянка. Тому ми, організатори аукціону, є задоволеними, що ця земельна ділянка не була продана, а ми гарантуємо, що вона в майбутньому буде продана за 400 – 500 тисяч. Зараз ми керуємося виключно єдиним мотивом – поповнення бюджету ЛМР. Так землю продавати ми не будемо, не хочемо бути учасниками певних процедур, які ми вважаємо не завжди коректними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *