Микола Горинь: “Я повернувся в ту політичну організацію, з якої вийшов” - „Львівська газета“, 17 лютого

|

Учора на засіданні політради представництва блоку “Наша Україна” у Львівській області визначили нарешті людину, яка очолить “Нашу Україну” у Львові.

Після тривалих дебатів ця посада була вакантною. Тепер координатором представництва блоку “Наша Україна” у Львові є Микола Горинь. На вчорашній прес-конференції він зазначив, що став координатором у Львові не задля реалізації власних амбіцій: “Свої амбіції вже реалізував повністю і вдруге входити в одну ріку не маю наміру”.

Микола Горинь очолював Львівську обласну раду, певний час був головою Львівської облдержадміністрації, представником президента. Останні сім років працював заступником начальника Західної регіональної митниці. Про свою діяльність в новому амплуа він розповів “Газеті”.

– Які події передували тому, що ви повернулися в РУХ і в політику?

– Я сім років працював на митниці, де правила проходження служби забороняють участь у будь-яких політичних організаціях. Коли ж вийшов на заслужений відпочинок, повернувся в ту політичну організацію, з якої вийшов. З іншою пов’язати себе не зміг би. Тим паче, своїм вступом у РУХ задекларував громадянську позицію, те, на чиєму я боці в тих політичних процесах, які тривають в Україні.

– Ви очолюватимете представництво блоку “Наша Україна” у Львові. Як оцінюєте цю ділянку роботи?

– Це дуже велика ділянка роботи. Дійсно, відбулося непросте обговорення претендента на цю посаду ще до того, як мою кандидатуру запропонували у блоці “Наша Україна” у Львівській області. І коли Петро Олійник після кількох зустрічей таки переконав мене, що треба взяти в цьому участь, політрада погодилася. Думаю, певний досвід і певне знання людей допоможуть мені налагодити роботу у Львові.

– На які моменти звертатимете увагу насамперед?

– Це організаційні питання. Блок “Наша Україна” є громадською організацією з чіткою структурою. Завдання визначає центральний штаб. І це потрібно донести до людей, провести відповідну політичну, організаційну роботи, а також підготуватися до виборів президента.

– Робота у Львові буде легшою, ніж в інших містах, які не входять у районне підпорядкування, чи, навпаки, важчою?

– Думаю, у Львові атмосфера і ставлення людей до “Нашої України” є значно кращими, ніж в інших регіонах України. Але це не говорить про те, що робота є легшою в моральному плані. Потрібно докласти зусиль, аби досягти максимального результату. А якщо порівнювати зусилля, то вони будуть одинаковими всюди.

Розмовляла Валентина Люля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *