Кучма облив Ющенка брудом перед Квасневським - „Українська правда“, 13 лютого

|

Президент України Леонід Кучма заявляє, що блок „Наша Україна“ став на заваді відкриттю „Пам`ятника орлятам“ на Личаківському цвинтарі у Львові.

Про це він заявив у четвер на спільній з президентом Польщі Александром Кваснєвським прес-конференції у Варшаві, відповідаючи на питання про статтю Ющенка в „Газеті виборчій“.

Як повідомляє прес-служба президента, Кучма зазначив, що „не хоче бути подібним до тих, хто, виїжджаючи за межі батьківщини, лає її“.

Він заявив, що коли разом „з президентом Польщі повинні були у 2002 році відкрити на Личаківському цвинтарі відомий усій Польщі „Пам`ятник орлятам“, а також українським загиблим воякам“, Львівська міська рада стала на заваді цьому.

“Львівська міська рада, де більшість від цієї політичної сили – „Нашої України“, – зробила все для того, щоб візит президента Польщі до Львова не відбувся, і ця подія не відбулася“, сказав Кучма.

Кучма також відзначив, що „Наша Україна“ зробила все, щоб український парламент не прийняв постанови, у якій дав би оцінку Волинським подіям, які сталися 60 років тому.

Він нагадав, що „польський сейм конституційною більшістю, чи навіть три четвертих, прийняв постанову по цих подіях“, а „Наша Україна“ робила „все, щоб заблокувати цей процес“. „І „Наша Україна“, депутати проголосували проти цього“, – сказав Кучма.

За словами Кучми, вшанування жертв „це свята справа“, і він разом з Кваснєвським зробили все, щоб на Волині був відкритий „Пам`ятник примирення“.

В той же час, коментуючи заяву президента, керівник Центрального штабу „Нашої України“ Роман Безсмертний порадив Кучмі, а також тим, хто готує його візити за кордон, „уважніше вивчати результати голосування у Верховній Раді“

“10 липня 2003 року Верховна Рада ухвалила постанову № 1085-15, в якій було дано оцінку волинським подіям 60-річної давнини. Віктор Ющенко особисто проголосував „За“. Саме завдяки голосам „Нашої України“ постанову було ухвалено 227 голосами.“, – сказав Безсмертний в коментарі прес-службі блоку.

Таким чином, президент Леонід Кучма обманув Олександра Квасьнєвського,“ – зазначив Роман Безсмертний.

“Я це розцінюю як цілеспрямовану акцію з боку вищого керівництва України, метою якої є дискредитація Віктора Ющенка і очолюваної ним політичної сили на міжнародній арені в рік президентських виборів“, – заявив керівник Центрального штабу „Нашої України“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *