Андрій Котельник: “Завдання – стати чемпіоном світу за версією WBA” - „Львівська газета“, 12 лютого

|

Минулого тижня у Венесуелі львівський боксер-професіонал Андрій Котельник провів черговий восьмираундовий рейтинговий поєдинок. Цього разу львів’янину протистояв представник аргентинської школи боксу Хуан Альберто Годой, в активі якого – 15 боїв (12 перемог, нічия та дві поразки).

Поєдинок тривав усі вісім раундів. Андрій Котельник на перших хвилинах бою захопив ініціативу, проводячи небезпечні атаки та вміло уникаючи ударів суперника. Аргентинець не зумів знайти панацеї від наступальних дій львів’янина і провів бій у глухому захисті. За одностайним рішенням суддів, у цьому поєдинку перемогу святкував Андрій Котельник.

Після повернення до рідного міста Андрій погодився дати інтерв’ю кореспонденту “Газети”.

– Спочатку планували, що ти боксуватимеш у Києві. Однак за кілька тижнів до бою вирішили провести бій у Венесуелі…

– Річ у тому, що у Венесуелі проводили всесвітній конгрес WBA. А мені потрібно підвищити свій рейтинг у цій версії. До речі, після перемоги в цьому поєдинку я потрапив у десятку кращих бійців світу за версією WBA.

– Яке в тебе завдання на 2004-й?

– Головне завдання – перемогти в бою за звання чемпіона світу за версією WBA. Цей поєдинок, орієнтовно, відбудеться наприкінці року. Нині чемпіонським пасом WBA володіє Костя Дзю. Однак його час уже минув, ширяться чутки про те, що Костя незабаром піде з професійного боксу. Думаю, що боксуватиму за вакантний пас.

– Коли ти проведеш наступний бій?

– 30 березня у Німеччині. До речі, львів’яни зможуть переглянути цей поєдинок на каналі “Євроспорт”.

– А коли вийдеш у львівський ринг?

– Промоутер саме провадить переговори щодо моєї участі у професійних боях під егідою Львівської асоціації професійного боксу. Точної дати поки що назвати не можу. У Львові боксуватиму на початку літа.

Розмовляв Володимир Желізний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *