Тарас Чорновіл: “Опозиція опинилася поза гранню прийняття будь-яких рішень”

|

У “Нашій Україні” сталася подія, яка з одного боку може розглядатися як досить значний скандал, а з іншого – як звичайна для парламенту річ, просто хтось із кимось не зійшовся поглядами. Йдеться про можливий вихід народного депутата Тараса Чорновола з фракції “Наша Україна”. Народний депутат Тарас Чорновіл – про причини свого рішення.

– Я не бачу причини для ажіотажу. Вже раніше я говорив про можливі причини мого виходу з фракції, і були названі кілька обставин. Зокрема, це неефективна, просто злочинна система прийняття рішень у фракції. Ми маємо занадто багато наслідків такого стану речей, щоб можна було просто замовчувати і тихо десь в кулуарах говорити: які всі погані, як все неправильно робиться, а перед пресою розказувати, що все прекрасно. Тому моя позиція стала підсумком останніх подій.

Якщо говорити про причини, то слід починати, напевно, ще із заяви трьох в 2001 році, непростої перемоги на парламентських виборах 2002 року, і проспаної конституційної реформи, після якої такі питання як “хто буде презедентом?” стають просто другорядними. На сьогоднішній день ті реальні люди, які спричинилися до цього, які несуть відповідальність за те, що ми маємо цей програш, цю по суті політичну катастрофу, вони абсолютно без почуття якоїсь гідності влаштовують дебош під час так званої позачергової сесії парламенту. І виявляється, що ці люди – герої, вони – праві, а винен виявляється якийсь Чорновіл, який виявляється посмів сказати вголос про існування проблеми. У цій ситуації мені важко бути членом цієї команди.

Я не йду в жодну з фракцій більшості і не збираюся туди йти. Я зараз утримуюся від вступу до якоїсь опозиційної фракції, я хочу перейти в стан позафракційний і на певний період залишатися на такій позиції. У подальшому мої плани ще складно виокреслити, оскільки вони залежать від цілої низки людей, про це ще треба буде багато говорити. Можу сказати одне: я не хочу робити якісь жорсткі дії на період до президентських виборів, тому що я не хочу нашкодити Ющенкові. При всіх негативах, які є, я теж хочу, щоб він став президентом. Навіть з урізаними політреформою повноваженнями, я вважаю, що в цьому є позитив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *