На „Іскрі“ зміна керівництва - „Поступ“, 3 лютого

Ратуша-ForUm

|

На черговому засіданні акціонерів ВАТ „Іскра“ відбулася зміна керівництва підприємства. Власники ВАТ „Іскра“ звільнили від виконання обов`язків голову правління Мирона Костіва, призначивши на цю посаду Ярослава Козіброду. Наразі прес-служба підприємства, а також колишній та новопризначений голови правління відмовляються коментувати причини такого рішення акціонерів.

ВАТ „Іскра“ є найбільшим в Україні виробником електричних ламп. Потужність заводу дозволяє виробляти 350-400 млн ламп щорічно. За даними заводу, „Іскра“ контролює 95% українського ринку електролампочок, обсяг якого становить 140 млн ламп.

Останнім часом ВАТ „Іскра“ постійно збільшує обсяги виробництва продукції. У 2003 році „Іскра“ збільшила виробництво на 13%, або на 11 млн гривень, порівняно з 2002 роком — до 95 млн гривень, а у 2004 році має наміри збільшити виробництво на 20% (до 114 млн гривень). Близько 40% виробленої на „Іскрі“ продукції експортують у 28 країн світу, зокрема у Румунію, Болгарію, Молдову, ОАЕ, Італію, Німеччину.

На початку року компанія „Іскра“ одержала сертифікат про відповідність системи управління якістю на підприємстві вимогам стандарту ISO 9001 версії 2001 року. Сертифікація забезпечить заводу додаткові переваги на світовому ринку. Контрольним пакетом акцій ВАТ „Іскра“ володіє компанія Credit Swiss First Boston.

М. М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *