Земельні скандали: пошуки крайнього - „Поступ“, 30 січня

Ратуша-ForUm

|

Учора серед депутатів Львівської міської ради поширилися чутки, що міський голова має намір звільнити з посади начальника управління природних ресурсів Петра Коваля. Поки що нічого не відомо, все тримають у таємниці, — повідомив журналістів депутат Юрій Батюк. — Я чув про це, однак наказу на звільнення не бачив. Можливо, це пов`язано з тими претензіями, які висувала постійна депутатська комісія з питань землекористування, будівництва та архітектури до управління, але я не думаю, що треба переводити стрілки на пана Коваля. Ми висловлювали недовіру Лозинському. За це проголосувало 43 депутати. Думаю, за місяць-два питання щодо Лозинського знову буде порушено, адже мер заявив із трибуни, що йому дає випробувальний термін“.

Нагадаємо, що пошук винних в управлінні розпочався давно, ще восени, коли депутати звинувачували у скандалах, які виникли через земельні аукціони, заступника мера з питань містобудування та землекористування Василя Лозинського. Щоправда, тоді „стрілки перевели“ на заступника начальника управління — Юрія Вавринюка. Проти нього навіть було порушене службове розслідування. Чим воно скінчилося, не відомо, однак тепер „крайнім“ виявився Коваль. Зараз він перебуває у відпустці за станом здоров`я.

Коли журналісти, прагнучи взяти коментар у Василя Лозинського, якому підпорядковується Коваль, прийшли до нього у кабінет, він утік через інші двері. Потім, оточений представниками преси, він буркнув: „Нічого не знаю. Нікого не звільняли“.

До речі, віднедавна пан Лозинський завів собі власного „іміджмейкера“ і заявив, що усі його зв`язки з громадськістю відбуватимуться тільки через цю людину. Рішення, звісно, хороше. Тільки от навряд чи іміджу земельного заступника щось допоможе.

Галина СКИБНЬОВСЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *