Золочів проти Ющенка - Поступ, 26 січня

Ратуша-ForUm

|

Львівське обласне представництво „Нашої України“ знову скаржиться на утиски у здісненні своїх законних прав на Львівщині, яка вважається чи найдемократичнішим і найбільш „проющенківським“ реґіоном. Після скандалу з відмовою надання приміщення велотреку СКА для проведення Форуму демократичних сил 1 листопада минулого року, „нашоукраїнці“ знову зіштовхнулися зі схожою проблемою, яка на цей раз виникла у Золочеві. Як повідомив „Поступу“ керівник золочівського виборчого штабу „НУ“ Борис Злотник, керівництво райдержадміністрації, яку очолює член СДПУ(о) Надія Юрків, без вагомих причин завадило у наданні приміщення сесійної зали райради для проведення зустрічі народного депутата, голови ЛОО ПРП Тараса Стецьківа з мешканцями райцентру.

Під час парламентських канікул з 17 січня до 1 лютого львівське представництво „НУ“ вирішило замість відпочинку максимально використати вільний час для проведення широкомасштабної роз`яснювальної роботи серед мешканців області. Як повідомив „Поступу“ керівник обласного представництва „НУ“ народний депутат Петро Олійник, усі народні депутати- „нашоукраїнці“ від Львівщини вже розпочали зустрічі з виборцями не лише у райцентрах, а й у селах, де вони розповідають про „так звану“ політичну реформу, про проблемні бюджетні питання, про рішення Конституційного Суду щодо третього терміну Леоніда Кучми та інше. Очікується, що на зустрічі з мешканцями Львівщини також приїдуть нардепи із інших опозиційних фракцій. Наразі, за словами Олійника, зустрічі проводились безперешкодно і успішно.

Перша ж перешкода з`явилася у Золочеві. Керівник золочівського штабу „НУ“ Борис Злотник повідомив, що він спочатку подав заявку на проведення зустрічі у Народному домі, але несподівано у підсобному приміщенні там сталася пожежа, і йому відмовили. Тоді керівник штабу звернувся до голови райради Тетяни Салабай з проханням про оренду сесійної зали. Вона нібито дала згоду, але довелося це питання ще узгодити із керівництвом Золочівської райдержадміністрації, яка є в одному приміщенні з райрадою. Натомість перший заступник голови РДА Володимир Загакайло, за словами Бориса Злотника, відмовив й надані приміщення, мотивуючи це іншим призначенням сесійної зали та тим, що у приміщенні РДА є багато цінних паперів, тому небезпечно сюди впускати всіх охочих. Не допомогло в цій ситуації і те, що „нашоукраїнці“ обіцяли забезпечити про всяк випадок присутність правоохоронців та нагадали про те, що в цьому залі проводив свої зустрічі народний депутат, член СДПУ(о) Петро Писарчук.

Врешті-решт понад 300 мешканців Золочева змушені були проводити зустріч у невеликій залі мерії, де всі охочі не змогли поміститися. Голова Золочівської РДА Надія Юрків не змогла прокоментувавти „Поступу“ ситуацію, оскільки, за її словами, вона з минулої п`ятниці перебуває в Києві і тому нічого про це не знає.

Борис Злотник також повідомив, що це не перший випадок утисків керівництва райдержадміністрації. Він розповів, що нещодавно звернувся до начальника районного управління освіти Сюзанни Синявської з проханням надати в платну оренду актовий зал однієї зі шкіл міста для проведення семінарів для спостерігачів на виборах. За словами Злотника, після переговорів із керівництвом РДА пані Синявська не лише відмовила „нашоукраїнцям“, а й видала наказ для усіх райвно використовувати приміщення шкіл лише за призначенням.

Мар`яна П`ЄЦУХ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *