Провокаційний Львів - „Поступ“, 23 грудня

Ратуша-ForUm

|

І знову на вулиці Львова свіжий напис червоною фарбою з політичним підтекстом. „Улица Сталинградская“ — такий напис з`явився цими вихідними на вулиці Антоновича. Проте, якщо виконавці останніх політичних провокацій з написами „За Донецьк!“ і „За Суми!“ виявили бажання залишитися анонімними, то автори так званого перейменування вулиці підписалися — НБП. Неподалік напису можна було побачити листівку, в якій розповідається, що НБП — це націонал-більшовицька партія, яка ідентифікує себе як молодіжна і гуртує довкола себе крайньо лівих, крайньо правих та анархістів.

Нацбули, як називають себе члени НБП, навіть залишили адресу свого сайту, на якому, зокрема, можна прочитати „Наш наркотик — революція, наш Бог — смерть!“, „Смерть хохлам, москалям і американцям“, і, як це не парадоксально до попереднього вислову, „Ні — національній ворожнечі!“.

Це вже не перший прояв діяльності НБП у Львові. Кілька місяців тому її активісти вже залишили фарбою свою абревіатуру на меморіалі жертвам комуністичного терору, що на проспекті Чорновола.

З одного боку, пов`язувати останні провокації з новим проявом діяльності більшовиків важко, зокрема, за їхнім підтекстом. Проте нагадаємо, що півтора місяця тому члени „Нашої України“ прогнозували, що з наближенням передвиборної кампанії у нашому місті активізується діяльність різноманітних шовіністичних організацій. Адже, за їх словами, Львів обраний головним полігоном на президентській кампанії для розвитку міжнаціонального протистояння.

Окрім того, два тижні тому члени Спілки політв`язнів у власних поштових скриньках виявили листівки, в яких нецензурним тоном якісь „рускіє патріоти“ з використанням нецензурної лексики погрожують фізичним усуненням членів ОУН і УПА. Ці листівки також були розповсюджені на вулиці Володимира Великого.

Як розповів „Поступу“ начальник Франківського райвідділу міліції Зеновій Стись, інформації про інцидент на Антоновича та листівки на Володимира Великого в них у райвідділі станом на вчора не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *