„Нікому не кажіть, що у горах все о’кей!“ - „Високий замок“, 23 грудня

Ратуша-ForUm

|

У суботу-неділю в Карпатах відкрили гірськолижний сезон. Поки він триватиме, непримітне селище Славське Сколівського району знову стане неформальною столицею області. Сюди з’їжджатимуться можновладці, бізнесмени, чимало впливових людей; за келихом гарячого вина у високогірних кафе вирішуватимуться справи, які довго чекали на вирішення у кабінетах…

Як розповів директор спортивної гірськолижної бази „Динамо“ Вільям Школьников, снігу на Тростяні достатньо для того, щоб отримувати задоволення від катання. Так чи інакше, на головній спортивній горі зимових Карпат зараз готуються до першості України 40 юніорів-гірськолижників, а також дорослі сноубордисти, кандидати до олімпійської збірної України.

Всі місця у туристичних базах Славського розкупили ще три місяці тому. Візовий режим з Румунією та Польщею відлякав від цих країн українських любителів гірськолижного спорту, які тепер шукають розваг на батьківщині. І власники туристичних баз та бугельних витягів часом зі шкіри лізуть, щоб задовольнити найвишуканіші вимоги клієнтів. В одну лише базу „Динамо“ і витяги на горі Тростян протягом минулих шести місяців вкладено понад 0,5 млн. грн. На крісельному підйомнику замінено старий трос. А на західному схилі Тростяну з’явився ще один витяг завдовжки 530 метрів.

Мабуть, через це вартість „кріселки“ і бугелів на Тростяні зросла на 50 копійок. Відповідно тепер вони коштуватимуть 5 гривень і 3 гривні. Вартість же номерів бази „Динамо“ становить від 100 до 500 гривень. На жаль, сумнозвісна дорога “на Центр” залишилася у такому ж стані, як і була. Та й швидкості витяги не додали.

На горі Стіг, що неподалік від Драгобрата, цьогоріч планують організувати нічні катання. Зіркою цьогорічного сезону може також стати гора Красія (1036,2 м), що неподалік від села Костріно Великоберезнянського району Закарпатської області. У ці вихідні на Красії теж відкрили сезон близько 130 гірськолижників. Сніг лежав і на Драгобраті, щоправда, з-під нього у деяких місцях виступали трава і каміння.

“У гори можна їхати, сніг є, – таке повідомлення залишила на сайті гірськолижників ski.lviv.ua одна дівчина. – Але нікому не кажіть, що там все о’кей!”. Щоб народу було якнайменше і траси якнайдовше залишалися вільними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *