Сергій МІЗІН: Для професіонала важливо бачити гру - „Поступ“, 22 грудня

Ратуша-ForUm

|

За львівські „Карпати“ він грає вже шостий сезон поспіль. За цей час він став улюбленцем уболівальників та прикладом для молодих футболістів. За перше коло 13-го чемпіонату він став кращим бомбардиром команди, забивши 7 м`ячів. Навіть, незважаючи на дві червоні картки у першому колі, назвати його брудним гравцем не повертається язик. Загалом за львівську команду він зіграв 59 матчів та записав на свій рахунок 15 влучних ударів. Звичайно ж, йдеться про Сергія Мізіна, без якого гру „зелено-білих“ майже неможливо уявити. Про все інше читайте у нашому інтерв`ю, яке Сергій дав одразу ж після вечірнього тренування команди, яка перебуває на тренувальному зборі у Трускавці.

— Сергію, насамперед розкажи трохи про себе.

— Я народився 25 вересня 1973 року в Києві. У дев`ятирічному віці мама привела мене у динамівську ДЮСШ на Нивках. Спочатку мене тренував відомий дитячий тренер Леонідов, який виховав таких футболістів, як Олег Блохін, що зараз є тренером національної команди, Валерій Зуєв, Володимир Онищенко. Усі свої дитячі роки я провів у „Динамо“. Пізніше вже були такі команди, як „Чорноморець“, ЦСКА, „Дніпро“, „Кривбас“, „Металіст“. За „Карпати“ граю з серпня 1998 року.

— До речі, новий наставник збірної України Олег Блохін запросив тебе у свою збірну на матч проти Македонії…

— Напевно, як і кожен футболіст, що хоча б трохи себе поважає, я сподівався на цей виклик. Насамперед тому, що запрошення в національну команду — це престиж як для гравця, так і для його клубу. На жаль, мені не вдалося відзначитися голом. Коли б після мого удару м`яч влетів у ворота, а не влучив у дальню стійку, то після гри настрій у всіх (футболістів, тренерів та уболівальників) був би зовсім інший.

Щоправда, після гри Олег Володимирович, подякувавши усім викликаним футболістам, сказав, що сподівався гіршої гри. Думаю, йому вдасться створити сильну національну команду, хоча цього разу суперники по відбірному циклу до чемпіонату світу дуже сильні.

— А як тобі вдається так часто забивати за „Карпати“?

— Це, насамперед, заслуга усього колективу. Так виходить, що команда грає на мене, однак я сам нічого не зміг би вдіяти на полі. Переважно йду у штрафний майданчик суперника при виконанні стандартів і намагаюся зіграти там якнайкраще.

А забитий гол для мене — це завжди радість. І ще раз скажу: радість тому, що вдало реалізував старання усієї команди. До речі, намагаюся, наскільки це можливо, пам`ятати усі свої влучні удари.

— Повертаючись до домашньої гри першого кола з київським „Динамо“…

— Ми тоді програли — 3:4 (дубль на рахунку Сергія — Авт.). Це була прикра поразка, однак тепер, коли всі емоції вляглися і є можливість реально проаналізувати гру, можу з певністю сказати, що ми поступилися цілком заслужено. Коли ми вигравали з рахунком 2:0, то повинні були згадати і про оборону, а натомість захотіли забити м`яча ще і повністю оголили фланги. З таким суперником, як кияни, цього аж ніяк не можна було робити, адже вони чинні чемпіони України та й досвід ігор у Лізі чемпіонів у „Динамо“ неабиякий (про вільний удар у бік „Карпат“ Сергій Мізін не згадував — Авт.).

— Сергію, розкажи про свою сім`ю.

— Одружився я сім років тому. Звати мою дружину Тетяна. Зараз ми виховуємо сина, якому виповнилося 6 років. Чи не хоче він стати футболістом? Думаю, про це ще говорити зарано. Вважаю, що діти самі повинні обирати своє майбутнє. Поживемо побачимо.

— Як би ти охарактеризував головного тренера „Карпат“ Мирона Маркевича?

— Що за провокаційні запитання (посміхається)? А взагалі, Мирон Богданович дуже хороший тренер, я вже раніше тренувався під його керівництвом. Він намагається створити у Львові боєздатний колектив. Особливу увагу Мирон Маркевич приділяє дисципліні у команді.

— Чи почуваєшся лідером команди?

— Не мені себе оцінювати. Я просто виходжу на поле і намагаюся зіграти якомога краще. Однак, скажу про це ще раз, один гравець на полі нічого не вирішує, адже грає вся команда. До речі, під час гри найкраще розуміюся з Мацеєм Налєпою та Олегом Тимчишиним. Щодо того, яка якість для футболіста найнеобхідніша, то вважаю, що вміння бачити гру є найважливішим для професіонала.

— Яке твоє найбільше футбольне досягнення?

— Я думаю, що це виклик у збірну України. Для мене то дуже велика честь. А взагалі, у житті для мене прикладом ідеального футболіста є Павло Яковенко.

Розмовляв Андрій ДУМИЧ

ДОВІДКА

Сергій МІЗІН, півзахисник, зріст — 186 см, вага — 80 кг, у вищій лізі провів 239 матчів та забив 66 голів. Улюблений футболіст — Павло Яковенко. Одружений, виховує сина. У вищій лізі зіграв у семи різних командах. У „Карпатах“ з 18 серпня 1998 року. Кращий гравець команди за підсумками першого кола.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *