Львівські міліціонери цікавляться малими дітьми - „Львівська газета“, 12 грудня

Ратуша-ForUm

|

ЯК ПОВІДОМИВ начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВСУ у Львівській області підполковник міліції Василь Кріп, віднедавна діяльність підрозділу спрямована на виконання комплексної програми профілактики злочинності та завдань Національної програми “Діти України”.

За 11 місяців 2003 року на теренах області неповнолітні скоїли 988 злочинів. Минулого року – 1013. Підрозділи кримінальної міліції у справах неповнолітніх розкрили 488 злочинів, 310 із них – підрозділи КМСН районів області, 178 – співробітники КМСН районів Львова.

За залучення підлітків у злочинну діяльність, пияцтво та жебракування до кримінальної відповідальності притягнули 132 дорослих. За матеріалами працівників кримінальної міліції у справах неповнолітніх органи прокуратури порушили 24 кримінальні справи за злісне невиконання обов’язків із догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлено опіку чи піклування.

Перевірили та відпрацювали 3284 місця концентрації молоді. Внаслідок проведених рейдів затримали 3242 неповнолітніх, склали 23 протоколи за адміністративні правопорушення. За дрібне хуліганство затримали 33 особи. Також виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 350 батьків, здебільшого за неналежне виховання дітей. У приймальниках УМВСУ у Львівській області за цей час опинилися 126 безпритульних.

Співробітники КМСН виявили 768 підлітків, які не вчаться та не працюють. 102 бездоглядним дітям надали практичну допомогу при влаштуванні на навчання та роботу, 23 підлітків направили у службу зайнятості, 14 – на курси. Підготували та надіслали 60 матеріалів на позбавлення батьківських прав громадян, які своїм способом життя негативно впливають на формування особистості дітей, 10 матеріалів – на обмеження їх дієздатності. Внесено 58 пропозицій про вилучення дітей із неблагополучних сімей, 40 підлітків вилучили.

Денис Харчук, „Львівська газета“, 12 грудня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *