Червоний день календаря - „Поступ“, 5 грудня

Ратуша-ForUm

|

Сихівський шляхопровід планують завершити все-таки до Святого Миколая. Як повідомив вчора „Поступу“ начальник Львівської залізниці Богдан Піх, залізниця поставила завдання, щоб основні роботи закінчити до 19 грудня. А якщо потрібно буде ще пару днів, то тільки для загального „марафету“. За словами Багдана Піха, президент України Леонід Кучма особисто цікавиться і щодня отримує інформацію про те, як проходять роботи з будівництвом сихівського моста. І що саме Леонід Данилович поставив завдання про необхідність закінчити будівництво моста до названої дати.

З конфіденційних джерел „Поступу“ стало відомо, що така турбота президента Кучми про вчасне (або навіть передчасне, бо раніше казали: „здамо до Різдва“) закінчення робіт на сихівському мосту не є випадковою — 19 грудня він планує відвідати Львів. Згідно з інформацією нашого джерела, Леоніду Даниловичу лікарі порадили попити трускавецької водички. 7 грудня у курортополіс Трускавець планує прибути дружина гаранта Конституції Людмила Миколаївна, а вже за нею і сам гарант. А на зворотному шляху Кучма навідається й до Львова.

Такі плани президента неабияк пасують тутешньому губернаторові, адже, за збігом обставин, саме 19 грудня Олександр Сендега святкуватиме 50-тиріччя. До цієї дати ще раніше планували урочисто „здати в експлуатацію“ один зі стратегічно важливих для Львова об`єктів — онкоцентр, який в принципі уже повністю завершений і може починати працювати хоч завтра. Отже, маємо підстави стверджувати, що цьогорічне 19 грудня стане святом не тільки для чемних дітей, яким Святий Миколай принесе щось під подушки, а й для усієї Львівської громади. Лишень уявіть собі: одночасно здаються два довгобуди і не просто так, а в присутності самого президента, який при нагоді ще й вітає свого львівського намісника з особистим ювілеєм…

Однак, особливо тішитися ще зарано. Принаймні щодо президентського візиту. Впродовж усього вчорашнього дня „Поступ“ намагався підтвердити отриману інформацію офіційно. З`ясувалося, що інформацією про ймовірний візит Кучми до Львова наразі не володіє ані його прес-секретар Олена Громницька, ані керівник Управління протоколу та церемоніалу президента України Георгій Чернявський. Натомість заступник голови Адміністрації президента Олег Дьомін сказав, що на час хвороби президента, графік його поїздок формується дуже обережно — так, щоб у будь-яку мить захід можна було скасувати. Та попри такі застереження, у Львівській облдержадміністрації на можливі зміни президентського графіка особливо не зважають — тамтешні чиновники інтенсивно готуються до прийому високого гостя. Й напевно, не дарма, бо ж зрозуміло, що Леонідові Даниловичу, з погляду піару буде вигідно з`явитися у такому непривітному щодо його персони місті, як Львів, під супровід суцільного позитиву, яким, безперечно, є закінчення робіт в онкоцентрі та на сихівському шляхопроводі.

Марія ШОЛОМИЦЬКА, „Поступ“, 5 грудня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *