У Гірнику чекають на страшний вантаж – загиблих хлопців

Ратуша-ForUm

|

Цієї суботи кореспондент “ВЗ” побувала у селищі Гірник на Сокальщині, де з дня на день очікують прибуття страшного вантажу – двох загиблих у Москві хлопців, Віталія та Олександра Юринів.

Із синами з Москви прибуде їхня мама – Любов Михайлівна Юрин. У їхньому родинному помешканні на вулиці Грушевського вивільнили від меблів одну кімнату, і ця порожнеча промовисто нагадує про трагедію…

Дідусь Віталія та Олександра Михайло Йосипович Павловський розповів, що підтримати Любов Михайлівну до Москви поїхала її рідна сестра Марія. Вона уже телефонувала і повідомила, що наразі не можуть виїхати зі своїм страшним вантажем, оскільки у пожежі згоріли усі документи і необхідно виробити нові. Любов Михайлівну щойно виписали з лікарні, де їй зробили операцію. Удвох із сестрою вони оселилися у готелі. З дня на день поїздом вирушать в Україну.

Поки не приїхала Любов Михайлівна, не відомі обставини загибелі молодих людей. Нам вдалося з’ясувати, що у Віталія та Олександра небагато рідних: тітка Марія, її чоловік Орест, племінник і дідусь – бабуся померла багато років тому, а батько залишив сім’ю, коли вони були зовсім крихітними. У Москві хлопці разом з матір’ю працювали і готувалися вступати до університету.

…До будинку на вулиці Грушевського, 11, повсякчас з усіх кінців шахтарського селища приходять люди – сидять на лавці у подвір’ї, згадують загиблих молодих людей, плачуть…

Галина МИЦЬ, “Високий Замок“, 1 грудня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *