Підґрунтя необґрунтованих чуток - “Львівська газета“, 26 листопада

Ратуша-ForUm

|

ЧУТКИ, які віднедавна поширюються містом щодо можливої заміни начальника УМВС у Львівській області, отримали несподіване хоча і непряме підтвердження. Нинішній начальник транспортної міліції полковник Олег Сало погодився дати “Газеті” невеличкий коментар щодо можливого підґрунтя появи цих розмов.

“Звичайно, львівські журналісти поспішили назвати мене начальником львівської обласної міліції, – пояснив Олег Михайлович, – жодний наказ міністр не підписував, а сам я офіційно до п’ятого грудня перебуваю у відпустці. Саме через це і не відповідає мій мобільний телефон, бо він у мене службовий, і на період відпустки я здаю його так само, як здаю і службовий пістолет. Не потрібно казати, що я боюся щось коментувати. Коментувати наразі просто немає що. Щоправда, був телефонний дзвінок із міністерства внутрішніх справ, у якому просто поцікавились, як би я поставився, коли б мені запропонували цю посаду. Я обіцяв подумати. Після цього керівники сказали, що вони будуть думати. От і все”.

Чинний начальник львівського УМВС полковник Ігор Адамчук нині теж у відпустці і перебуває в Бельгії. Його обов’язки тимчасово виконує начальник львівського УБОЗ майор Сергій Сухонос, який прийшов на цю посаду з Києва зовсім нещодавно. Відпустку полковник Адамчук узяв 21 листопада лише на 10 днів. Найвірогідніше, що питання про призначення нового керівника УМВС вирішуватимуть на початку грудня.

Посприяти Олегові Салу в кар’єрному рості може його близькість до оточення начальника управління державної охорони України генерала Валерія Строгого, який “стартанув” у київські далі за сприяння нині вже покійного Юрія Дагаєва, керівника Державного управління справами при адміністрації президента України. А от що реально може завадити приходу полковника Олега Сала на місце Адамчука, так це постійні депутатські запити, які надходять у ВР від комісії Володимира Стретовича, щодо його діяльності на попередніх посадах.

На думку експертів, якщо Адамчук не піде на підвищення, то завжди знайдуть недолік за який його можна зняти. Саме на період його керівництва припали такі резонансні та нерозкриті злочини, як розбійний напад на квартиру ректора Львівської зооветеринарної академії (загинула дружина ректора), вбивство співробітників спецпідрозділу УБОЗ “Сокіл” підполковника Андрія Орєхова та старшини Богдана Міська та безуспішні пошуки підозрюваного у цьому вбивстві Артура Сушка, напади невідомих на офіс газети “Молода Галичина” і “Відкрите кафе”, побиття біля власного будинку міліцейського генерала Василя Рябошапки та розстріл з кулемета на вулиці Івана Франка кримінального авторитета Олега Леніва. Тобто за бажання можна скористатись і таким шляхом. Але спеціалісти все ж прогнозують підвищення відданого служаки Ігоря Адамчука службовою драбиною.

Микола Савельєв, Львівська газета“, 26 листопада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *