Хом`як зібрався на Волинь? - “Поступ“, 20 листопада

Львівський портал

|

З конфіденційних джерел “Поступу“ стало відомо, що на Львівщині готується чергова зміна у тісних владних рядах. Ходять чутки, що Мирослава Хом`яка, начальника Державної податкової інспекції Львова, хочуть перевести на посаду начальника Державної податкової адміністрації у Волинській області. Мовляв, волинські податківці не так добре виконують свої обов`язки і не так ревно наповнюють державну казну, як, до прикладу, їхні львівські колеги, які регулярно перевиконують план надходжень до бюджету (так, скажімо, цього року прогнозовані показники зі збору податків до бюджетів виконано на 106%). Тому в Києві вирішили перевести керівника ДПІ Львова до Луцька, аби він, так би мовити, переносив львівські методи роботи на волинський ґрунт.

Наразі ані у прес-службі Львівської ДПА, ані у Волинській ДПА “Поступу“ цю інформацію не підтвердили. Сам Мирослав Хом`як на запитання кореспондента про можливу зміну роботи відповів: “Де працював, там і працюю“.

Однак фактом є те, що у Волинській ДПА у цей час перебуває перевірка з Києва, яку очолює заступник голови ДПА України Юрій Гриб. Як повідомляє офіційний сайт ДПА України, київські податківці надавали “методичну і практичну допомогу податковим органам Волинської області в організації роботи зі забезпечення своєчасного й повного надходження платежів до бюджету, розширення бази оподаткування та вилучення коштів з тіньового обігу“.

У відділі зв`язків із громадськістю Волинської ДПА “Поступ“ повідомили, що перевірка ще не завершена і про кадрові зміни ще не оголошено. Однак яка перевірка зараз без них відбувається?

А тим часом можемо припустити, що Мирослав Хом`як був би не проти залишити Львів. По-перше, посада начальника Волинської ДПА — це, як не як, підвищення, по друге, не далі як цього вересня пан Хом`як, депутат міської ради, звернувся з депутатським запитом до міського голови Любомира Буняка та до комісії депутатської діяльності, законності, самоврядування та зв`язків ради з проханням захистити його від нападів преси, яка, на його думку, розпочала проти нього особисто та проти ДПІ у Львові відверту пропагандистську кампанію.

Тому, гадаємо, у Хом`яка є підстави прагнути змінити місце роботи: там, на Волині, нові люди, нова робота, нові проблеми. Та й преса, мабуть, спокійніша.

Олеся ТЕРНОВА, “Поступ“, 20 листопада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *