Хто каламутить воду- “Поступ“, 18 листопада

Львівський портал

|

Особи, що напали на офіс газети “Молода Галичина“ відомі, а справа щодо розслідування нападу розглянута і скерована на дорозслідування в УМВСУ у Львівській області, — заявив керівник представництва блоку “Наша Україна“ на Львівщині Петро Олійник, посилаючись на джерела в Міністерстві внутрішніх справ. “Сьогодні немає сумнівів, що встановлені особи репрезентують позицію та інтереси однієї політичної сили, яка є не тільки політико-олігархічним кланом, а впродовж останнього часу набула функції терористичної організації“, — цитує нардепа інтернет-видання For-Um.

Пан Олійник вважає, що з`ясування осіб виконавців нападу на “МГ“ дає ключ до розкриття справ про напади на офіс львівської облорганізації Партії реґіонів, “Відкрите кафе“ і випадку “мінування“ офісу обласної організації СДПУ(о). Депутат також висловив переконання, що обласна міліція кваліфіковано закінчить справу і оприлюднить факти громадськості, виходячи з того, що основне розслідування справи вже завершене.

Щобільше, нардеп сподівається, що В`ячеслав Піховшек і Дмитро Корчинський запросять його взяти участь у власних програмах, в яких він зможе розповісти про всі нюанси нападу на редакцію “Молодої Галичини“.

Нагадаємо, що 3 жовтня група невідомих у респіраторних масках напала на приміщення редакції газети “Молода Галичина“. Цей напад у деяких ЗМІ пояснювали як наслідок виходу серії критичних матеріалів про “нашоукраїнського“ голову Львівської облради Михайла Сендака і про діяльність блоку “Нашої України“ на Львівщині.

Петро Олійник в ексклюзивному коментарі “Поступу“ зазначив, що він не може назвати осіб, про яких говорив, так як це конфіденційна інформація, яку він не розголошує як депутат. Лише зазначив, що інформація отримана з МВС, в якому справа перебувала на розгляді після подання з боку УМВС області. Це не дезінформація, як і всі документи, що подавав депутат. Адже після цього ніхто не подав на нього до суду, навіть УТ-1 і 1+1. Навпаки, це на 100% достовірна інформація, а люди, які вчинили погром у газеті, запротокольовані і зафіксовані. Вони мають стосунок до однієї політичної сили, яка діє проти України. Справа може бути закінчена хоч завтра, і вже завтра матеріали можуть бути подані до суду. Особи встановлені, покази свідків є.

Депутат стверджує, що не може обвинувачувати міліцію, якщо вона цю справу не подасть до суду, тому що міліція сьогодні не в змозі відпрацювати більш глибокі варіанти і потягнути весь ланцюжок. “Цілком можливе й інше: справу буде заблоковано в Адміністрації президента і її не дозволять піднімати. На результати виборів вже дуже активно впливає державна влада. Вона своїм невмілим керуванням державою, своїми антиконституційними і антиморальними діями проти будь-якої сили дискредитує себе і в очах українців, і в очах світової громадськості. Хоча, можливо, це і вплине на результат виборів. Відсотків 25-30, що справу таки буде подано до суду“, — говорить Петро Олійник.

Народний депутат зазначив також, що він не є єдиним носієм інформації про осіб, які вчинили напади у Львові. “Якщо міліція не подасть справу до суду, тоді, ймовірно, будемо називати прізвища. Адже цією інформацією володіє дуже багато людей, зокрема в центральному штабі “Нашої України“. Це буде серйозний удар, на який ми чекатимемо відповіді“, — сказав він.

Керівник УМВСУ у Львівській області Ігор Адамчук у коментарі “Поступу“ зазначив, що розслідування щодо нападу на “Молоду Галичину“ ведеться, як і має бути, однак коментувати слова Петра Олійника про осіб, які здійснили напад, відмовився.

Юрій Тишкун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *