ОСТАННІ НОВИНИ

Двох захисників з Миколаївської громади посмертно нагородили орденами

Олег Дерев'янко

|

Двох військових з Миколаївської громади Львівщини посмертно нагородили орденами «За мужність» III ступеня. Про це повідомив голова Стрийської районної державної адміністрації Богдан Янко.

Посмертно нагородили Василя Савковича та Богдана Проця – мешканців села Дроговиж, Миколаївської громади.

Ордени вручили рідним полеглих воїнів

Василь Савкович «FOX» (31.05.1981 – 26.11.2023) народився у с. Розвадів, проживав у с. Дроговиж Миколаївської громади. У 1999 році закінчив Миколаївський професійний ліцей. Працював бетонярем у ТзОВ «Аверс-СП» ЛТД у м.Львів.

На початку 2023 року вступив в ряди ЗСУ, долучившись до брата котрий вже боронив небо над Україною. Сержант, командир І зенітно-ракетного відділення І зенітно-ракетного взводу зенітної ракетно-артилерійської батареї в/ч А4674. Загинув біля населеного пункту Роботине Пологівського р-ну Запорізької області внаслідок ворожого мінометного обстрілу противника.

Також указом Головнокомандувача Збройних Сил України воїн нагороджений нагрудним знаком «Хрест Військова честь».

Богдан Проць (25.04.1990 – 24.06.2023) родом із с. Дроговиж Миколаївської громади. Навчався у Дроговизькій загальноосвітній школі І-III ступенів. Продовжив навчання у Миколаївському професійному ліцеї. Працював у органах Державної кримінально-виконавчої служби України у Миколаївській виправній колонії №50 у Львівській області.

Старший солдат, навідник 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Загинув поблизу населеного пункту Затишшя Пологівського району Запорізької області від отриманих осколкових поранень внаслідок артилерійського обстрілу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *