ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стріляли в Ірину Фаріон, — журналістка

Наталя Дуляба

|

У Львові невідомий вистрелив у мовознавицю Ірину Фаріон, її забрала карета швидкої допомоги. Про це ввечері 19 липня повідомила журналістка Марта Оліярник.

«В Ірину Фаріон стріляли. Чи вистріл був смертельним, достеменно невідомо, її забрала швидка», — сповістила журналістка, посилаючись на власні джерела.

За словами журналістки, стрілянина сталась на вул. Масарика, 3, що у Шевченківському районі. Невідомий вистрелив мовознавиці у скроню.

Очевидцями стали мешканці будинку. Вони кажуть, що стрілець був у рукавичках, а зброя — без глушника.

Про замах на Ірину Фаріон повідомили вже деякі львівські ЗМІ та Telegram-канали. За попередніми даними, науковиця перебуває у критичному стані.

Поліція Львівщини наразі не коментувала цієї інформації.

Нагадаємо, нещодавно суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови у «Львівській політехніці».

Її звільненню передував мовний скандал. Викладачка в інтерв’ю Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих військових, які розмовляють російською мовою, зокрема йшлося й про бійців «Азову» та 3 окремої штурмової бригади. Ця заява викликала суспільне обурення, в тому числі й поміж захисників.

Реагуючи на такі заяві, студенти Львівської політехніки вийшли на пікет,вимагаючи звільнити Ірину Фаріон. Міносвіти підтримало їхню позицію.

Сама ж мовознавиця заявила, що не згідна зі своїм звільненням і буде його оскаржувати у суді.

Також СБУ відкрила справу проти Ірини Фаріон за чотирма статтями Кримінального кодексу. Приводом для розслідування правоохоронців стали висловлювання мовознавиці про російськомовних військових ЗСУ та розголошення персональних даних студента з Криму, який написав їй листа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *