ОСТАННІ НОВИНИ

В Криму розбився вертоліт Мі-28, пілоти загинули

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 12 травня, в окупованому Криму впав ударний гелікоптер Мі-28, пілоти не вижили. Про це повідомляють пропагандистські Риа новости з посиланням на Міноборони РФ.

Російські пропагандисти кажуть, що катастрофа сталась під час «планового навчально-тренувального польоту» у Джанкойському районі. Причиною називають «технічну відмову» у Мі-28.

«Політ виконували без боєкомплекту, на землі руйнувань немає. Обидва пілоти загинули», – йдеться у повідомленні.

ВИПРАВЛЕНО: у першій версії новини було вказано, що йдеться про вертоліт Мі-8. Помилку виправлено. Просимо вибачення у читачів за неточність.

Додамо, що Мі-28Н – це модифікована версія базового вертольота Мі-28, яка може працювати не лише вдень, а й уночі завдяки інтеграції пристроїв нічного бачення.

Гелікоптери цього типу вперше почали надходити на озброєння авіаційного полку 4 армії ВПС та ПВС Південного військового округу Росії на початку 2019 року.

Як пише Мілітарний, ці вертольоти відомі тим, що укомплектовані українськими авіаційними двигунами ТВ-117 виробництва підприємства «Мотор-Січ» під іншою назвою – ВК-2500. Компанія постачала двигуни до Росії через треті країни навіть під час активних бойових дій проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *