ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни влучили у багатоповерхівку у Запоріжжі, є жертви. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У середу, 22 березня, російські окупанти вдарили по житловій багатоповерхівці у Запоріжжі. Відповідне відео опублікував президент України Володимир Зеленський.

«Запоріжжя. Просто зараз російська ракета влучила в багатоповерховий будинок. Росія зі звірячою жорстокістю обстрілює місто. Влучання по житлових кварталах, де мешкають звичайні люди, діти. Країна-терорист прагне знищити наші міста, нашу державу, наших людей. Це не повинно стати «просто звичайним днем» в Україні, будь-де іще в Європі чи світі. Треба більше єдності і рішучості світу, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя», – наголосив глава держави.

Зі свого боку секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв додав, що рашисти атакували житловий квартал, ракети влучили у два житлові 9-поверхові будинки.

Спочатку було відомо про 18 постраждалих, двоє з них – діти віком 7 і 9 років. Госпіталізації потребували 11 людей, четверо із них є у важкому стані.

ОНОВЛЕНО: станом на 15:00 кількість поранених зросла до 25 осіб. Одна важкопоранена людина не вижила. Згодом поранених стало вже 32, в тому числі й троє дітей.

Як кажуть у ДСНС України, внаслідок російського обстрілу у двох багатоповерхівках частково зруйновані торці. Наразі вдалося врятувати шістьох людей та песика.

Станом на 14:00 год. у будинках вже загасили пожежу.

За цим фактом в Офісі генпрокурора України вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів і звичаїв війни). Попередньо встановлено, що близько 12:00 год. російські війська випустили по Запоріжжю шість ракет, їхній тип наразі з’ясовують.

«Одна з ракет поцілила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновано квартири, балкони, пошкоджено дахи та вибито вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджено інші розташовані поруч житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури міста», – йдеться в повідомленні прокурорів.

На місці працюють 66 рятувальників, правоохоронці, медики, психологи та інші служби.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Анатолій Куртєв, ДСНС, прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *