ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ накрила склад фальшивих ліків для онкохворих на 50 млн грн

Андрій Котенський

|

СБУ ліквідувала масштабний канал ввезення в Україну фальсифікованих препаратів для онкохворих У результаті слідчо-оперативних дій у Києві викрито організатора і трьох учасників злочинного угруповання, яке організувало оборудку.

Серед вилученого у зловмисників – 40 коробів фальсифікату на суму понад 50 млн грн.

За даними слідства, фігуранти приховано переправляли до нашої держави підроблені медпрепарати онкологічної групи під виглядом гуманітарної допомоги.

Незаконно ввезену продукцію зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у столиці.

Потім фальсифікат збували хворим через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання.

Оплату ділки отримували на банківські картки родичів та підставних осіб, а відправку товару замовникам здійснювали через популярні поштові сервіси.

Під час обшуків на складі та за адресами фактичного проживання зловмисників виявлено:

▪️ мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинної діяльності;

▪️ чорнову бухгалтерію;

▪️ 3 автомобілі, якими доставляли «ліки»;

▪️ понад 20 банківських карток, через які здійснювали розрахунок з клієнтами.

Експертизи підтвердили, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають заявленим в інструкції «виробника» характеристикам.

Наразі всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у фальсифікації лікарських засобів та їхньому обігу та взято під варту. Зловмисникам загрожує від п’яти до восьми років тюрми.

Також перевіряється причетність понад десяти лікарів-онкологів, у тому числі зарубіжних, до постачання організаторам схеми псевдоліків та розповсюдження фальсифікату серед пацієнтів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *