ОСТАННІ НОВИНИ

Вашингтон, Берлін і Варшава домовляються про спільні військові навчання у Польщі

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у відповідь на загрозу на східному фланзі НАТО США, Німеччина і Польща ведуть переговори щодо проведення спільних військових навчань у Польщі. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УП.

Пісторіус заявив, що військові маневри в країні, яка межує з Україною, були б «дуже чітким» сигналом союзникам НАТО, а також президенту РФ Володимиру Путіну.

Глава Міноборони Німеччини не повідомив деталей, зазначивши лише, що наразі розглядається можливість спільних навчань.

«Північно-атлантичний альянс сьогодні набагато сильніший і згуртованіший, ніж до 24 лютого минуло року. Для країн Східної Європи, таких як Польща, країни Балтії, Словаччина та інші, важливо бачити, що Німеччина як найважливіший європейський член альянсу і США як трансатлантичний партнер виконують свої оборонні зобов’язання», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник заявив, що новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус «зламав стриманість Берліна» у питанні зброї для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *