ОСТАННІ НОВИНИ

У промзоні на Сихові збудують офісний центр. Хто за цим стоїть (уточнено)

Наталя ДУЛЯБА

|

У промисловій зоні на вул. Навроцького, що у Сихівському районі, зведуть новий офісний центр із підземним паркінгом. Про це повідомляє Львівський портал.

На засіданні 4 листопада виконавчий комітет Львівської міськради видав ТзОВ «Земельні активи» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункційної офісної будівлі з підземним паркінгом на вул. Навроцького, 8.

Йдеться про колишню промислову зону, поруч – кільце ДБК, АС №5, новозбудовані житлові комплекси.

Натисніть на зображення для збільшення

Новий офісний центр зведуть на земельній ділянці площею 0,42 га, де зараз розташовані невеликі складські приміщення і гаражі.

Одне з цих приміщень належало «Укрпошті», втім вона на початку 2021 року продала його на аукціоні за 8,4 млн грн. Незважаючи на велику конкуренцію, новим власником стало саме підприємство «Земельні активи».

Тепер на цій території спорудять офісний центр на 5-8-10 поверхів, а в підземному паркінгу облаштують понад 150 місць.

Під час засідання виконкому Андрій Садовий просував ідею, аби львівські забудовники передбачали приміщення для бібліотек, медіатек і таким чином робили свій внесок у розвиток міста. Коли прийшла черга до офісного центру на Навроцького, то член виконкому Олег Лаврик висловився, що тут такий функціонал буде недоречним. Зі свого боку міський голова не став наполягати на своєму, хоча при розгляді іншого будівництва дотис свою аналогічну позицію.

«Будівництво цього офісного комплексу може збалансувати ситуацію для навколишнього бізнесу, для використання комерції. Вул. Навроцького – то більше промислова зона, тому медіатека тут… Тут краще якісь заклади харчування абощо», – сказав Олег Лаврик.

Хто стоїть за забудовником

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Земельні активи» існує з 2020 року і займається вирощуванням зернових, бобових культур і насіння. Фірма зареєстрована у Львові на вул. Б. Хмельницького, 63.

Власниками компанії є уродженці Жовківщини Оксана Варяниця, Мирослав Довганик та львів’янин Тарас Пукаляк.

Мирослав Довганик є бізнесменом. Йому належить низка фірм, що займаються торгівлею, нерухомістю, виробництвом паперу й картону. У 2010-2015 роках був депутатом Великодорошівської сільради (самовисуванець), його обвинувачували у конфлікті інтересів під час земельного голосування.

Тарас Пукаляк, інший співвласник ТзОВ «Земельні активи», теж є підприємцем, веде діяльність у сферах торгівлі, нерухомості, в агропромисловості, а також в енергетиці. Власник ТОВ «Аеродром «Туринка» (аеродром Jagellon у селі Черляни Городоцького району), на якому торік майже за 1 млн грн мав базуватись гелікоптер аеромедичної евакуації.

У 2020-му Пукаляк балотувався до Львівської міськради від партії «Удар», але не пройшов. У 2019 році претендував на посаду судді одного з місцевих судів. У ЗМІ його згадують як фігуранта земельних махінацій для будівництва у Куликові сонячної електростанції.

Оксана Варяниця, найімовірніше, є дружиною Назара Варяниці, який є бізнес-партнером Довганика та Пукаляка, та теж був депутатом Великодорошівської сільради у 2010-2015 роках.

***

Цікаво, що Мирослав Довганик може бути пов’язаний із екснардепом від «Самопомочі» та чинним зараз членом виконкому Львівської міськради Олегом Лавриком через ТзОВ «ТМ Партнерс».

Спочатку Львівський портал писав, що Мирослав Довганик і Олег Лаврик зараз є бізнес-партнерами. Втім за уточненою інформацією, Довганик був співвласником ТзОВ «ТМ Партнерс» (виробництво електроенергії) станом на 2020 рік. Тепер він не фігурує у цій компанії, але згадка у реєстрах про нього залишилась. Зараз кінцевим бенефіціаром став Олег Лаврик.

Історія власників «ТМ Партнерс» у YouControl

Зараз засновником «ТМ Партнерс» вказане ТзОВ «Реновація», а кінцевим бенефіціаром – Олег Лаврик.

Саме «Реновація» збудувала масштабний житлово-офісний центр Viking Park на вул. Зеленій, 151. Це практично відразу напроти майбутніх офісів на вул. Навроцького, 8.

Коли в 2018 році мерія Львова видавала містобудівну документацію на Viking Park, засновницею фірми «Реновація» була Ірина Камінська – дружина колишнього посадовця Львівської міськради і працівниця Об’єднання «Самопоміч». Тепер у підприємства теж новий власник – вже згаданий Олег Лаврик.

Червоним кольором позначено майбутній офісний центр на вул. Навроцького, 8, жовтим – вже зведений Viking Park

Візуалізація Viking Park на вул. Зеленій, 151. Фото – ЛУН

Viking Park спорудили майже на 2 га промислової землі ВАТ «Південьзахіделектромережбуд». Наприкінці 1990-х його викупили «Галицькі інвестиції» міського голови Львова Андрія Садового. І саме він, до речі, до 2005 року очолював ПАТ «Південьзахіделектромережбуд». Перед будівництвом цього комплексу мерія змінила цільове призначення землі, що не обійшлося без скандалу.

Олег Лаврик (справа) та Андрій Садовий під час презентації бізнес-центру у комплексі Viking Park, літо 2021 року. Фото – Енциклопедія новобудов

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *