ОСТАННІ НОВИНИ

Українка з паспортом РФ їхала в Польщу у жилеті, «нафаршированому» валютою

Наталя Дуляба

|

У пункті пропуску «Рава-Руська» затримали 48-річну українку, яка намагалась виїхати до Польщі у саморобному розвантажувальному жилеті, напакованому валютою. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі України.

Випадок стався в понеділок, 3 жовтня. У пункт пропуску «Рава-Руська» прибув рейсовий автобус, який прямував із окупованого Енергодара у Варшаву. Під час перевірки пасажирів увагу прикордонників привернула 48-річна українка.

Як додають у Львівській митниці, йдеться про жительку Донеччини, у якої виявили ще й паспорт РФ, виданий цьогоріч 1 серпня.

Під час перевірки з’ясувалось, що жінка змайструвала собі спеціальний жилет, аби вивезти у ньому значну кількість валюти за кордон.

«Такий собі «хенд-мейд» – розвантажувальний жилет – змайструвала громадянка, щоб приховано перевезти через кордон долари та євро», – кажуть прикордонники.

Загалом зловмисниця хотіла вивезти 170 тисяч євро і 153 тисячі доларів. Всі ці кошти вилучать на потреби ЗСУ.

За цим фактом склали протокол за ч.1 ст.471 Митного кодексу України (недекларування валюти, яка перевищує дозволену до переміщення за кордон суму). Тепер затримана не лише позбудеться своїх грошей, а й сплатить штраф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото, відео: ДПСУ, Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *