ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині добудують низку великих об’єктів: що запрацює цього року

Юлія Осим

|

Депутати Львівщини затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2021-2023 роки. У її межах цьогоріч мають завершити будівництво низки великих об’єктів в регіоні. Про це йшлося під час сесії, передає Львівський портал.

Так, на реалізацію програми залучатимуть кошти обласного та місцевих бюджетів, також державні субвенції та фінансування ДФРР. Загалом це близько 1,4 млрд грн.

«Зокрема, 217 млн грн – це кошти бюджету розвитку обласного бюджету, що фактично закладені в проекті програми капітального будівництва. 216 млн грн – кошти ДФРР, понад  340 млн грн – це кошти МТД. Окрім того, є ряд державних субвенцій, за які нам з вами спільними зусиллями потрібно поборотися», – зазначив перший заступник голови ЛОДА Андрій Годик.

Та однією з основних складових програми є власне програма капітального будівництва. За 217 млн 50 тисяч грн пропонується реалізувати 115 об’єктів.

За галузями це:

  • охорону здоров’я – 70 млн грн;
  • освіту – 69,2 млн грн;
  • житлово-комунальне господарство – 25,5 млн грн;
  • інше – 22,3 млн грн;
  • культуру – 18,2 млн грн;
  • спорт – 8,8 млн грн;
  • адміністративні послуги – 3 млн грн.

«Позитивом є те, що нам вдалося скерувати 54 млн грн на потреби медицини, у тому числі 23 млн грн. – на облаштування відділень трансплантації кісткового мозку для Західноукраїнського спеціалізованого медичного центру, 16 млн грн – на добудову терапевтичного корпусу Городоцької ЦРЛ, 10 млн – на реконструкцію приймального відділення Червоноградської центральної міської лікарні. Це дозволить вже у цьому році практично завершити цикл будівництва і в якісному стані передати ці заклади громадам», – додав голова бюджетної комісії ЛОР Володимир Квурт.

Разом з тим, 5 млн грн закладено на виготовлення ПКД для реконструкції будівлі Львівського обласного госпіталю ветеранів війни і репресованих імені Юрія Липи з метою створення на його базі багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування на вул. Івасюка 31 у м. Винники.

Ще 22 млн грн виділено на реалізацію освітніх проектів. Зокрема, «багатостраждальна» школа у с. Либохори. Завершити реконструкцію Підберізцівського НВК планують за  8 млн грн.

Нагадаємо, на Львівщині все ще залишаються болючі невирішені питання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *