ОСТАННІ НОВИНИ

«Усі госпіталізовані є у тяжкому стані, 80% – кисневозалежні»: на Львівщині погіршилась епідситуація

Ольга Денисяка

|

На Львівщині все частіше госпіталізовують хворих на коронавірус віком 35-40 років. При цьому медики наголошують, що усі госпіталізовані є у важкому стані, зокрема 80% є залежними від кисню. Про це у п’ятницю, 26 лютого, повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

Місяць тому на Львівщині зросла кількість важкохворих на Covid-19 молодих пацієнтів. Станом на кінець лютого ситуація не змінилась. Медики застерігають, що тепер усі госпіталізовані пацієнти є у важкому стані, більшість – мають пневмонії.

«Усі госпіталізовані хворі є важкими: 80% – залежні від кисню, мають тяжкі пневмонії. Дуже багато хворих молодого віку, 35-40 років, які з клінічними тяжкими станами перебувають на кисневій підтримці. І кількість таких пацієнтів щодня зростає», – розповів Орест Чемерис.

Також він зазначив, що впродовж останнього тижня не лише побільшало нових хворих на коронавірус, а й вдвічі зросла кількість викликів «швидкої».

«Тенденції, які ми спостерігаємо останнім часом є досить тривожними: зростає кількість підтверджених випадків коронавірусу і кількість викликів швидкої. За минуло добу було 70 викликів, якщо порівняти з минулою п’ятницею ( 19 лютого, –  ред.), то це вдвічі більше», – пояснює посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок п’ятниці, 26 лютого, на Львівщині коронавірус підтвердили у 77 823 осіб. За минулу виявили 477 нових хворих.

Загалом в Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

25 лютого  Львівщина отримала 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Того ж дня в області розпочали вакцинацію.

Планується, що на Львівщині на першому етапі вакцинуватимуть понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. Про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *