ОСТАННІ НОВИНИ

Головний епідеміолог Львівщини розповіла, як зробити безпечним весілля в час пандемії COVID-19

Соломія Головіна

|

Головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації з епідеміології Наталія Тімко прокоментувала інцидент із масовим інфікуванням COVID-19 під час святкування весілля на Львівщині. Вона пояснила, що не закликає мешканців не одружуватися взагалі, але наголосила на ризиках організації  великих святкувань. Про це Наталія Тімко розповіла під час брифінгу 11 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Епідеміолог зауважила, що серед великої кількості гостей, які одночасно перебувають у приміщенні, може бути інфікований, який виділяє коронавірус. Відтак, чим більше запрошених – тим більше шансів захворіти.

«Я не кажу не одружуватися! Але можна все спланувати так, щоб запросити невелику кількість людей, проводити свято на відкритих майданчиках. Подумати, як зробити так, щоб люди якнайменше контактували між собою і дали можливість в першу чергу молодятам залишитися здоровими. Якщо ми створюємо подію і запрошуємо велику кількість людей, то повинні усвідомити, що ми беремо на себе відповідальність за здоров’я і життя тих людей», – зазначила Наталія Тімко.

Як відомо, у Львівській області після весілля, де було 130 гостей, зафіксували спалах коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *