ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль доручив створити тримісячний запас засобів індивідуального захисту

Вероніка Рой

|

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив створити тримісячний запас засобів боротьби з COVID-19. Про це йшлося на нараді щодо медичних закупівель, пов’язаних із запобіганням поширенню коронавірусу, передає пресслужба Кабміну.

 

Шмигаль наголосив, що пріоритетом в держзакупівлях має бути локалізація, тобто в першу чергу мають закупатися товари українського виробництва. Прем’єр-міністр дав доручення Міністерству економіки надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків, обладнання.

Також глава уряду дав доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

«Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці. Хочемо зараз сформувати такий запас в лікарнях першої хвилі», – підсумував прем’єр-міністр.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що передбачено виділення близько 3 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, лабораторного устаткування, тощо.

«У вівторок починається процедура закупівлі з використанням системи «ProZorro», але за скороченою процедурою», – заявив міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *