ОСТАННІ НОВИНИ

Освіту Львівщини очолив Олег Паска. Що про нього відомо?

Наталя Дуляба

|

49-річний науковець і викладач Львівської політехніки Олег Паска очолив департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Олег Паска переміг у конкурсі на посаду директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА, набравши 9,2 бала.

У коментарі Львівському порталу Олег Паска уточнив, що вже приступив до роботи. Відтак 16 квітня є його першим робочим днем.

Зазначимо, що посада директора департаменту освіти і науки ЛОДА тривалий час була вакантною. Останнім його очільником була Любомира Мандзій, яка нещодавно очолила Міністерство освіти і науки України. Із літа 2019 року, коли вона звільнилась, і дотепер офіційно посаду директора департаменту освіти і науки ніхто не обіймав.

49-річний Олег Паска, уродженець Старосамбірського району, є викладачем Львівської політехніки, кандидатом наук із державного управління та співзасновником Вищої школи політичного лідерства.

Із 2002 по 2005 роки Олег Паска був заступником голови Старосамбірської райради, протягом 2005-2006 – головою Старосамбірської райради. У 2007 він балотувався у Верховну Раду від «Нашої Укаїни», проте не пройшов.

Із 2006 по 2010 роки Олег Паска очолював Перемишлянську РДА. На цю посаду його призначив ІІІ президент України Віктор Ющенко.

Також під час місцевих виборів-2015 Паска хотів потрапити у Львівську облраду, балотуючись від Громадянської позиції, втім депутатом так і не став.

У своїй декларації за 2019 рік Олег Паска вказав майже 200 тисяч грн сукупного доходу: 91 381 грн – заплата у Львівській політехніці, ще 91 600 грн становив дохід від підприємницької діяльності. Його дружина Ірина Паска, працюючи у Львівській обласній інфекційній лікарні, заробила трохи більше 63 тисяч грн, ще 43 тисячі грн вона отримала за роботу за сумісництвом.

Олег Паска житловий будинок у смт Нижанковичі Старосамбірського району, яким володіє навпіл зі своїм братом, три земельні ділянки. Його дружина володіє квартирою і ділянкою у Львові.

Новоспечений посадовець ЛОДА не має рахунків у банку, проте зберігає 4000 євро готівкою, а його дружина – 4000 доларів.

Олег Паска також є членом ГО «Старосамбірщина 3000», «Суспільні Проекти України» та «Народня справа».

Фото: Galinfo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *