ОСТАННІ НОВИНИ

У Краковці запустили скануючу систему, яка шукатиме контрабанду

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 23 грудня, на кордоні з Польщею у пункті пропуску «Краковець – Корчова» запрацювала система сканування вантажів, яка допоможе виявляти контрабандні товари. Також тепер час перевірки вантажних транспортних засобів має скоротитись у десять разів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

На офіційний запуск нової скан-системи у Краковець приїхав голова Державної митної служби України Максим Нефьодов. Він зауважив, що ще до кінця 2019 року в країні запрацюють загалом сім таких пристроїв, які мають допомогти у боротьбі з контрабандою.

«Це дуже потужний безпековий інструмент, який допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Тому ми пройшли увесь шлях повного супротиву і сьогодні нарешті показуємо не те, що буде чи планується, але працює прямо зараз… Сканер уже працює, він реально кожного дня шукає порушення і контрабанду, а ми не хочемо, щоб вона потрапила на в’їзд в Україну або щоб щось було вивезено з нашої держави», – сказав Максим Нефьодов.

Перші кілька місяців скан-систему у пункті пропуску «Краковець» будуть тестувати, визначатимуть, які саме вантажі потрібно сканувати, скільки часу цей процес буде займати.

Саме сканування вантажів відбувається без огляду митників, тому перевірка має відбуватись у 10 разів швидше. Більше того, запуск цієї системи дозволить зекономити час і кошти на розвантаження та інші супровідні процедури.

Водночас в.о. начальника Галицької митниці Держмитслужби Володимир Цабак розповів, що за добу через пункт пропуску «Краковець» проходить у середньому близько 10 000 осіб, ще орієнтовно 3500 легкових автомобілів і 500 вантажівок.

«У зв’язку з цим тут існують серйозні загрози переміщення контрабандних вантажів, а це є ризиком забезпечення національної безпеки на державному кордоні. Тому ця стаціонарна установка, яку презентує Митна служба, має відіграти вагому роль у наведенні відповідного налагодження системи протидії відповідним загрозам. Я впевнений, що найближчим часом ефективність цієї установки буде доведена», – зауважив Володимир Цабак.

Нещодавно Львівський портал публікував підбірку товарів-улюбленців львівських контрабандистів за 2019 рік. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *