ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові помер автор пам’ятника Степанові Бандері Микола Посікіра

Вероніка Рой

|

У Львові пішов із життя відомий український скульптор Микола Посікіра. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Поховають відомого скульптора на Личаківському кладовищі. Про час та місце прощання з відомим скульптором буде повідомлено додатково.

Додамо, Микола Посікіра є автором понад сотні пам’ятників та меморіальних таблиць. Зокрема, серед робіт скульптора у Львові — пам’ятники Степану Бандері, Михайлу Грушевському, митрополиту Андрею Шептицькому на площі св. Юра та іншим відомим особистостям.

«Спільна робота з таким непересічним митцем була, є, і буде для мене великою честю. Було немало творчих планів, які вже, на жаль, не зможу реалізувати у співпраці з цією чудовою людино. І так склалося, що остання наша спільна робота з паном Миколою – це пам’ятник українському Мойсею, митрополиту Андрею Шептицькому на площі св. Юра в місті Львові. Дуже, і дуже достойне завершення цікавої і плідної співпраці. І з точки зору мистецької, і тим більше – з точки зору суспільної важливості», – написав на своїй сторінці у Facebook архітектор Ігор Кузьмак.

Фото: Галінфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *