ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Сенцов у Львові презентуватиме свою книжку «Маркетер»

Вероніка Рой

|

У Львові 22 вересня український режисер і колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов презентує нову збірку автобіографічних оповідань «Маркетер», які він написав у російському ув’язненні. Про це Сенцов заявив на першій після звільнення пресконференції, повідомляє Укрінформ.

 

«22 вересня у Львові буде презентація моєї нової книги «Маркетер». Я буду на ній присутнім», – сказав Сенцов.

Він розповів, що книга видається у видавництві «Старого Лева», це збірка оповідань, які він написав в ув’язненні.

Як повідомили у пресслужбі мерії Львова, Олег Сенцов приїде в рамках 26 Book Forum. Зустріч відбудеться о 13.00 год. у неділю у Львівській національній філармонії (вул. Чайковського, 7). Разом із автором на презентації будуть присутні Мар’яна Савка, Тетяна Терен, Андрій Курков, Олександра Матвійчук, Римма Зюбіна.  Деталі події — за посиланням.

«Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега, яку він написав, перебуваючи в ув’язненні. Повернувшись додому після 5-річного ув’язнення Олег Сенцов нарешті зможе сам розповісти, як творилася ця книжка та що лягло в її основу. «Маркетер» публікується спільними зусиллями з Українським ПЕН та за допомоги Анастасії Чорної, кастинг-директорки фільмів Олега Сенцова.

Як повідомляв Львівський портал, 7 вересня відбувся обмін ув’язненими між Росією та Україною у форматі «35 на 35».

24 українські моряки, Олег Сенцов, Микола Карпюк, Станислав Клих, Едем Бекіров, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Роман Сущенко, Олексій Сизонович, Євген Панов та Артур Панов повернулися в Україну. Серед них був також моряк зі Львівщини Андрій Оприско.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *