ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині виявили спалах африканської чуми свиней

Наталія Дуляба

|

У п’ятницю, 16 серпня, на території свиноферми біля села Кавське Стрийського району зафіксовано випадки смертей поголів’я. Експрес-методом у лабораторії підтвердили наявність збудника африканської чуми свиней у загиблих тварин. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Через це у ніч на сьогодні, 17 серпня, у Львівській ОДА зібралась державна надзвичайна протиепізоотична комісія. Вона вирішила на 40 днів оголосити карантин у трикілометровій зоні довкола спалаху. Також на самій території, де виявили африканську чуму свиней, введено план протиепізоотичних заходів.

За даними ДСНС Львівщини, спалах стався на ТзОВ «Галичина-Захід» – сільськогосподарській компанії із 100% іноземним капіталом. На фермі існує 100 000 голів свиней.

Зазначимо, що африканська чума свиней – вiрусне захворювання свійських i диких свиней. Воно не є небезпечним для людини, але разом з тим є дуже заразним для домашніх та диких свиней. Захворювання передається при прямому контакті хворих i здорових тварин, а також через продукти.

Як повідомляв Львівський портал, у серпні-вересні 2018 року у Польщі стався спалах африканської чуми свиней. Тоді мова йшла про зараження тварин у Підкарпатському та Люблінському воєводствах, які межують з Україною. Вірус африканської чуми поширився у Польщі практично вздовж всього західного кордону України, тож львівських підприємців закликали посилити заходи безпеки.

Про те, як вберегти тварин від африканської чуми, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *