ОСТАННІ НОВИНИ

Мораторій на російськомовний продукт на Львівщині скасовано: Облрада програла апеляцію

Андрій Котенський

|

Рішення Львівської облради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області скасовано. Львівська облрада програла апеляцію на рішення суду першої інстанції, який у січні цього року скасував згадане рішення облради про запровадження мораторію. Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

 

З позовом до суду на рішення ЛОР звернулись зареєстрована у Києві ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – право народу», львів’янин Сергій Іванов-Малявін та адвокат із Харкова Роман Лихачов. Львівський окружний адміністративний суд в особі судді Зіновія Гавдика задоволив усі три позови і скасував рішення Львівської облради №745 від 18 вересня 2018 року про запровадження мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області. Львівська облрада подала апеляцію.

Колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду у складі головуючого Василя Улицького, суддів С.Кузьмича та О.Довгої, розглянувши 14 травня апеляційну скаргу Львівської обласної ради на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 16.01.2019 року (суддя Гавдик) постановила: «апеляційну скаргу Львівської обласної ради задоволити частково, рішення Львівського окружного адміністративного суду від 16.01.2019 року у частині задоволення позовних вимог ГО «Всеукраїнський громадський рух Український вибір – право народу» скасувати та відмовити у цій частині у позові. В іншій частині (щодо позовів С.Іванова-Малявіна та Р.Лихачова, – ZIK) рішення суду залишити без змін».

Постанова набирає законної сили з моменту прийняття. Протягом 30 днів може бути оскаржена в касаційному порядку.

Як повідомляв Львівський портал, 18 вересня 2018 року депутати ЛОР заборонили публічне використання російськомовного культурного продукту. Власне, у прийнятому рішенні мова йшла про впровадження мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України.

Згодом посол Канади в Україні Роман Ващук назвав це рішення Львівської облради дискримінаційним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *