ОСТАННІ НОВИНИ

Ранкові заняття спортом корисні не тільки для тіла, але й для мозку, - вчені

Соломія Головіна

|

Дослідження канадських вчених показують, що регулярні аеробні вправи сприяють збільшенню розміру гіпокампа – частини мозку, що бере участь у навчанні та вербальній пам’яті. Так, навіть короткі регулярні заняття фітнесом вранці можуть допомогти кращій роботі мозку. Про це повідомляє «Громадське».

 

Серцево-судинні вправи корисні для кровообігу, який приносить користь тілу і мозку. Аеробні вправи також можуть позитивно вплинути на настрій, самооцінку, пам’ять і здатність зосереджуватися, а силові тренування та йога можуть навіть зменшити симптоми депресії.

Пробіжка, безумовно, має свої переваги для мозку, але згідно з дослідженням, кардіо у вигляді танцю має ще більше переваг. Танці не тільки впливають на розмір гіпокампа, але й збільшують області мозку, пов’язані з нейропластичністю. Це означає, що в нейронних мережах мозку зростає здатність змінювати свої зв’язки й поведінку у відповідь на сенсорну стимуляцію або нову інформацію. У цьому контексті можна подумати про відвідування кардіо-танцювальних класів, таких як зумба.

Силові тренування у вигляді вправ на вагу тіла, вправ на тренажерах або з фітнес-м’ячами або гантелями поліпшують фокусування і когнітивну функцію. Для цього достатньо двох-трьох силових тренувань на тиждень. Деякі дослідження пов’язують силову підготовку зі зниженням тривожності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *