ОСТАННІ НОВИНИ

Власника аптеки «Під святим Миколаєм» оштрафували за демонтаж історичних меблів

Наталя Дуляба

|

Адміністративна комісія при виконкомі Львівської міськради наклала максимальний штраф у розмірі 1700 гривень на фізичну особу, власника нежитлових приміщень колишньої аптеки «Під святим Миколаєм», що на вул. Грушевського, 23. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії.

 

«Власник, який, очевидно, набув право власності на приміщення колишньої аптеки «Під святим Миколаєм» через купівлю-продаж, зробив перепланування і демонтував усі меблі, які мали історичну цінність. Зараз це приміщення є у приватній власності, відчуження відбулося у 2016 році. Однак функціональна мета – збереження аптеки, залишилася», – розповів начальник відділу охорони та використання об’єктів культурної спадщини управління охорони історичного середовища доповів Олег Хандин.

Відтак на власника нежитлових приміщень колишньої аптеки на вул. Грушевського, 23 наклали максимальний штраф у розмірі 1700 гривень, також у правоохоронні органи скерували відповідні листи.

Водночас голова адмінкомісії, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко дав доручення з’ясувати, хто зараз є власником приміщення, чи збережені історичні меблі, а також що саме планують облаштувати в цьому приміщені. Для того, щоб недопустити зміну цільового призначення приміщення колишньої аптеки мерія має напрацювати план дій.

Зазначимо, аптеку «Під святим Миколаєм» на вул. Грушевського відкрили у 1926 році. Приміщення оздоблене ліпниною із зображенням трав та змії з терезами. Аптека працювала до 2016 року.

Як повідомляв Львівський портал, адміністративну комісію при виконкомі Львівської міськради утворили 2 березня цього року. Все, що потрібно знати про штрафи за пошкодження пам’яток архітектури у Львові, читатйте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *