ОСТАННІ НОВИНИ

9 гривень за проїзд у маршрутці: львів’ян кличуть на громадські слухання щодо недопущення підняття тарифу

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 26 листопада, у Львівській міськраді відбудеться громадське слухання щодо недопущення підняття ціни на проїзд у міських маршрутках без суттєвого покращення якості обслуговування. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства міськради.

 

Громадські слухання проводитимуть з ініціативи мешканців і депутата міськради Ігоря Зінкевича.

Слухання проходитимуть у великій сесійній залі Львівської міськради. Початок – о 18:30 год. Реєстрація учасників триватиме з 17:30 год.

Для того, щоб взяти участь у громадських слуханнях, потрібно під час реєстрації пред’явити документ, який посвідчує особу та дає можливість перевірити місце проживання і реєстрації або ж наявності у юридичної особи нерухомого майна на території  Львова.

Зазначимо, що перевізники Львова нещодавно заявили, що економічно обґрунтований тариф на проїзд становить 9 гривень 20 копійок. Якщо мерія до 1 грудня його не затвердить, то вони або скоротять кількість автобусів на маршрутах, або транспорт курсуватиме лише до 21:00 год.

Водночас у міській раді пропонують встановити тариф на проїзд у маршрутках Львова у розмірі 8 гривень.

«Мешканці вважають, що якість та зручність перевезень не відповідає ціні, яку чиновники Львівської міської ради та приватні перевізники пропонують встановити. Перед попереднім підняттям ціни на проїзд приватні перевізники вже обіцяли покращити якість перевезень, проте цього не сталося і по сьогодні… Проведення відкритих громадських слухань дасть змогу львів’янам представити свою позицію чиновникам і приватним перевізникам, а самим перевізникам – презентувати стратегію (розвитку, – ред.) громадського транспорту у Львові», – йдеться у пояснювальній записці до слухань.

Нагадаємо, 26 жовтня у Львові завершився конкурс перевізників. На міських автобусних маршрутах працюють ті ж фірми, які були дотепер, – ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630.

Водночас у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезень у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху. Втім дотепер якість перевезень практично не змінилась, і депутати вимагали від міського голови Львова забезпечити безперебійну роботу маршруток.

Нещодавно Андрій Садовий заявляв, що після конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання проїзду у маршрутках, проте воно буде несуттєвим.

Як повідомляв Львівський портал, Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року. Востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф у маршрутках зріс до 5 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *