ОСТАННІ НОВИНИ

Київський патріархат висуне на голову єдиної церкви в Україні Філарета

Омелян Шевчук

|

Київський патріархат після томосу висуватиме кандидатуру патріарха Філарета на посаду предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні. Про це в інтерв’ю Українській правді повідомив речник Київської патріархії архієпископ Євстратій (Зоря).

 

«Ми як архієреї Київського патріархату будемо висувати і підтримувати кандидатуру патріарха Філарета. Тому що іншої такої кандидатури, яку б можна було порівняти з ним за досвідом та якостями як духовного лідера, керівника, ми не бачимо», – сказав Зоря.

Він додав, що досі в усіх розмовах, які ведуться між церквами про предстоятеля, нікого іншого не пропонували.

«Ніякої іншої кандидатури ніхто не висував. Ми вважаємо, що патріарх Філарет має бути обраний», – сказав священнослужитель.

Нагадаємо, 31 серпня Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *