ОСТАННІ НОВИНИ

МОН винесло на обговорення новий український правопис

Дарина Смеречанська

|

Міністерство освіти та науки винесло на громадське обговорення проект нової редакції Українського правопису. Документ оприлюднений на сайті Міністерства освіти та науки, передає Укрінформ.

 

«Українська національна комісія з питань правопису, склад якої затверджено постановою Кабінету міністрів України від 17 червня 2015 р. № 416, пропонує до уваги громадськості проект нової редакції Українського правопису, розроблений на фундаменті української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового та культурного життя. Правописна комісія виходила із розуміння того, що Український правопис, як правопис і будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним; він кодифікує засадничі, найбільш поширені або спірні орфографічні положення”, – зазначають у відомстві.

Зауваження та пропозиції до проекту нової редакції Українського правопису можна надсилати до 15 вересня 2018 року на електронну адресу секретаря Української національної комісії з питань правопису [email protected] .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *