ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада погодила будівництво житла, проти якого протестували львів’яни

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 20 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження громадянам Перцю М. П., Мелещенко Г.К. та Цісак Х. О. для проектування та будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом зі знесенням житлового будинку на вул. Куликівській, 10-А. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, нове житло зводитимуть на земельних ділянках, площею 0,0548 га та 0,0442 га (присадибна ділянка). Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; вид використання – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Ділянки розташовані у зоні Ж-1 – зоні садибної забудови відповідно до зонінгу Франківського району.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати ділянки на 32,26%. Висота майбутнього житла не повинна перевищувати 20 м.

Зазначимо, що сьогодні житлові будинки, які зводять у Львові, і які мають висоту у 20 м, можуть сягати до 6 поверхів включно.

Як зазначив під час обговорення питання Михайло Перець, із місцевими мешканцями, які переживали через можливе нищення своїх будинків, підписали страхові договори. І у випадку будь-яких пошкоджень прилеглого до майбутнього будівництва житла їм компенсують витрати на ремонт.

«Ми проводили зустрічі з мешканцями, на яких запевнили, що багатоповерхового житла не буде, проводили геологічні дослідження, які показали, що жодних застережень щодо будівництва нема. Також ми готові компенсовувати мешканцям шкоду, якщо така буде завдана їхньому житлу. В договорах прописаний той стан, у якому перебувають зараз прилеглі будинки», – запевнив Михайло Перець.

Також на засідання виконкому прийшли геолог, що проводив дослідження, та місцеві мешканці. Всі вони підтвердили, що не мають заперечень щодо майбутнього будівництва житла.

Водночас мешканка будинку №4 на вул. Куликівській виступила проти запланованого житлового будинку. Вона заявила, що через його зведення постраждають сусідні будівлі, а також підкреслила, що будувати 4-поверховий будинок у зоні Ж-1 (зоні садибної забудови) не можна.

Натомість такі аргументи відхилив як Михайло Перець, як і представники управління архітектури та урбаністики.

«Щодо будівництва 4-поверхового будинку у зоні Ж-1, то на містобудівній раді винесли рішення, що це є допустима забудова. Юридичних підстав відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень немає, є всі документи на це будівництво, передбачені законодавством», – пояснили в управлінні архітектури та урбаністики.

Додамо, що виконавчий комітет вже кілька разів переносив розгляд питання щодо  будівництва нового житлового будинку на вул. Куликівській, 10-А через конфлікти з місцевими мешканцями. Втім сьогодні містобудівні умови та обмеження таки затвердили.

Як повідомляв Львівський портал, 17 травня під час сесії Львівської міської ради депутати мали розглядати питання щодо надання громадянам Перцю М. П., Цісак Х. О., Мелещенко Г. К. дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Куликівській, 10-а – вул. Академіка А. Сахарова, 68. Ці громадяни хотіли зводити на вищезгаданих ділянках житло, однак місцеві жителі виступили категорично проти. Тому питання під час травневої сесії міськради просто виключили з порядку денного.

Водночас Михайло Перець та Христина Цісак є одними з засновників ТзОВ «Перспектива Девелопмент», яке зареєстроване також на вул. Куликівській, 10-А.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, підприємство, що займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, засноване лише півроку тому – 8 листопада 2017 року. Розмір статутного капіталу ТзОВ «Перспектива Девелопмент» становить всього 120 грн.

Також у 2016 році Львівська міськрада вже надавала Михайлу Перцю дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0497 га на вул. Поштовій, 28 для будівництва та обслуговування житлового будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови.

А Христині Цісак у березні цього року Львівська міськрада надала дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічних документацій із землеустрою для оформлення землекористування на земельні ділянки, які раніше були надані у користування громадянам для обслуговування індивідуальних житлових будинків, гаражів та ведення садівництва на вул. Заболотівській, 4.

Дізнатися більш детально про питання виділення землі на вул. Куликівській, 10-а – вул. Академіка А. Сахарова, 68 під нове будівництво можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *