Львівщина увійшла у п’ятірку кращих областей за рівнем залучення інвестицій

Олена Карп'юк

|

За підсумками першого кварталу агентство «Євро-Рейтинг» оновило рейтинг інвестиційної ефективності областей України. Львівщині надали рівень ineA, що відповідає рівню «максимальний». Бальна оцінка інвестиційної ефективності області становить 208 балів. Відтак Львівщина увійшла у п’ятірку областей-лідерів за рівнем залучення інвестицій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Дослідження проводили, щоб оцінити динаміку показників, які характеризують як інвестиційну активність в регіоні, так і соціально-економічний ефект від залучених коштів.

Підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги).

Дані про досягнутий соціально-економічний ефект свідчать про ступінь успішності залучення коштів і їхній вплив на підвищення добробуту територіальної громади. Отриманий результат є непрямою оцінкою ефективності діяльності місцевої влади по реалізації своїх соціально-економічних функцій. Результати дослідження дозволяють також оцінити інвестиційну привабливість регіону через зростання або зниження інвестиційної активності.

Також до п’ятірки лідерів рейтингу максимальної інвестиційної ефективності ввійшли Дніпропетровська, Волинська, Київська та Закарпатська області.

Зазначимо, рейтинг інвестиційної ефективності областей є щоквартальним. Найближче оновлення буде вже у вересні цього року. У рейтинговому агентстві «Євро-Рейтинг» вважають, що в другому кварталі 2018 року традиційні лідери переважно збережуть свої оцінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *