ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на хабарі спіймали директора вищого навчального закладу

|

За процесуального керівництва обласної прокуратури, під час вступної кампанії керівник ВНЗ вимагав у абітурієнта кошти за вступ до навчального закладу. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

За двісті доларів США посадовець обіцяв абітурієнту посприяти у прийомі документів та у зарахуванні його на навчання у вказаний навчальний заклад за спеціальністю, пов’язаною із комп’ютерним програмуванням.

Правоохоронці викрили посадовця під час отримання коштів. У подальшому оперативники виявили у робочому кабінеті директора та вилучили грошові готівкові кошти в сумі шістсот доларів США, походження яких з’ясовується.

Працівники слідчого управління відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Проводиться досудове розслідування.

Фото: ГУ НП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *