ОСТАННІ НОВИНИ

Садового влаштовують незаконні умови конкурсу на маршрутні перевезення, - активісти

|

У Львові члени конкурсного комітету щодо перевезень у місті б’ють на сполох через незаконні умови конкурсу.

Як відомо, у понеділок, 20 лютого, незважаючи на судову заборону, відбулося засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міські автобусні маршрути. Члени конкурсної комісії заявили про «дивну» організацію засідання й те, що саме проведення конкурсу суперечить вимогам закону.

Спочатку членів конкурсного комітету насторожило те, що на засідання їх було запрошено за годину до початку конкурсу.  Відтак громадські активісти попередили пресу про можливі маніпуляції.

«Оголошення конкурсу суперечить закону. Його можна охарактеризувати чотирма речами: 1) повідомили про засідання конкурсного комітету за 90 хв. до конкурсу. 2) є помилки в нарахуванні балів. 3) є нові члени комітету, які у вересні не подавали заявки, тобто з’явились вони десь зараз.
4) новий склад конкурсного комітету сформований за один день до конкурсу», – резюмує у Facebook Святослав Товстига, член конкурсного комітету та керівник ГО «За якісний транспорт».

Крім того, самі умови конкурсу, які оголосило управління транспорту та зв’язку, порушують Закон України  «Про автомобільний транспорт», що пізніше офіційно підтвердило й Міністерство інфраструктури. Відтак ще в січні члени конкурсного комітету зі зверненням усунути порушення зверталися до міського голови Андрія Садового. Але результатів не дочекалися.

«Про те, що при організації (оголошенні) конкурсу допущено чимало помилок [як от режим роботи “маршрутне таксі”], навіть не розписую. І схоже це все цілком влаштовує Андрій Садовий.
І форма донесення інформації схоже теж не має значення. Чи це зрив сесії ЛМР бригадирами в бомберах, чи законослухняне звернення з підписами половини членів КК – байдуже. Все одно виконавча гілка гне свою лінію», – пише у Facebook член конкурсного комітету Дем’ян Данилюк.

Також Дем’ян Данилюк зазначає, що за таких умов ситуація у сфері громадського транспорту не має шансів змінитися на краще.

«Члени конкурсного комітету, по суті…. нічого не вирішують, адже замовник (Управління транспорту ЛМР) самотужки формує маршрути, паспорти, визначає додаткові вимоги конкурсу, визначає режим роботи тощо».

Наступне засідання конкурсного комітету призначили на 27 лютого. Проте самі ж члени конкурсної комісії досить скептично поставилися до цього: «Цирк із конкурсом продовжений до наступного понеділка», – зазначив на своїй сторінці у Facebook Святослав Товстига.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *