ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині один з найменших показників поширеності ВІЛ-інфекції

|

За офіційними даними, показник поширеності ВІЛ-інфекції у Львівській області у 2015 році набагато нижче середнього по країні – 118 випадків на 100 тис. населення. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

VIL

За 2015 рік вперше в житті діагноз ВІЛ-інфекція був встановлений 454 особам, в тому числі в IV стадії ВІЛ-інфекції  – 189 особам. У 2015 році спостерігалося зменшення темпів приросту

захворюваності на ВІЛ-інфекцію на 7,2%. Проте, темпи приросту захворюваності на СНІД зросли на 2,7%.

Це свідчить про необхідність 100% охоплення високоактивною антиретровірусною терапією (ВААРТ) пацієнтів, які її потребують, оскільки така терапія позитивно впливає не лише на стан здоров’я пацієнтів, але є також потужним профілактичним заходом.

Значна частина людей звертається для первинного обстеження на антитіла до ВІЛ у заклади охорони здоров’я вже при наявності клінічних показань. Слід зазначити, що спостерігається незначна тенденція до зменшення питомої ваги таких людей. Так, з 379 випадків ВІЛ-інфекції серед дорослих у 2015 році (без врахування дітей, народжених від ВІЛ-позитивних матерів) – у 189 осіб стадія СНІДу.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *