ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ запрошує на семінар про спокусу пропаганди і масові народовбивства в Україні

|

У четвер, 5 червня, в Українському католицькому університеті відбудеться завершальна частина Міжнародного відкритого семінару для молоді «Спокуса пропаганди  і масові народовбивства в Україні у ХХ – на початку ХХI століття». Участь в семінарі візьмуть провідні дослідники проблеми тоталітарних ідеологій, громадські діячі, молоді науковці, студенти з України, США, Канади, Великобританії, Німеччини, Ізраїлю, Польщі та Литви.

Про це Львівському порталу повідомили організатори.

У Львівській частині семінару участь, зокрема, візьмуть Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ, д-р Адріан Каратницький співдиректор «Українсько-єврейської зустрічі», д-р Даґлас Ервін-Еріксон, директор програми запобігання геноциду університету Джорджа Мейсона, Вашинґтон, д-р Пол Роберт Маґочій, завідувач кафедри україністики університету Торонто, Канада, Тарас Возняк, головний редактор Журналу Ї.

У ХХ ст. Україна стала територією, де було вчинено кілька геноцидів – сталінські Голодомор і нищення цивілізації кримських татар та гітлерівський Голокост.

Незаперечною є роль пропаганди у масових народовбивствах. Систематично конструюючи за її допомогою ворожі образи українця – “куркуля і петлюрівця”, кримського татарина – “поплічника нацистів”, демонізуючи та дегуманізуючи образ єврея, тоталітарні імперські режими планомірно накидали суспільствам певні смислові коди, котрі не тільки творили специфічне психологічне тло, але й безпосередньо торували шлях до розгортання масових репресій і фізичного нищення носіїв «ворожих» світоглядних традицій.

Семінар відбуватиметься в конференц-залі Українського католицького університету на вул. Хуторівка, 35.

Організатором семінару є «Українсько-єврейська зустріч», Український центр дослідження Голодомору, Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету та ряд інших установ. Семінар проходить під гаслом – «Осмислюючи тоталітарне минуле – обстоюємо демократичне майбуття».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *